Obratite pažnju

Kad samopouzdanje postane sopstveni otrov: 8 osobina sebičnog narcisa!

Postoji ogromna razlika između sebičnosti i malo više nego zdravog odnosa prema sopstvenoj vrednosti s jedne, i opsesije samim sobom s druge strane, opsesije koja može da uništi vašu vezu
Ljubav i zavođenje 09.06.2016. - 12:32h Autor: cosmopolitan.rs
Foto: Profimedia

Narcizam nije samo sklonost ka preteranom broju selfija tokom dana. To je ekstremna opsesija samim sobom i potreba da se konstantno osećate voljeno i cenjeno, piše Cosmopolitan.rs.

 

Postoji ogromna razlika između sebičnosti i malo više nego zdravog odnosa prema sopstvenoj vrednosti s jedne, i opsesije samim sobom s druge strane, opsesije koja može da uništi vašu vezu.

 

Zašto muškarci odbijaju dobre, a trče za lošim ženama: Ekspert otkriva!

 

Evo nekih znakova da ste u stvari u vezi s nekim čije je samopouzdanje zapravo štetno.

 

Nikad ni za što nije kriv
Ne samo u vezi, nego kad god nešto u njegovom životu krene naopako: nikad nije kriv. Ako ima problema na poslu, to je zbog kolege. Ako je zaboravio da plati račune na vreme, to je zato što je Elektrodistribucija nešto pogrešila...

Dominantan je u konverzaciji i uvek je okreće prema sebi
Ne samo da je on taj koji uvek priča, nego uvek priča o sebi. Nisu mu baš previše važni vaši problemi i postignuća, i ako o njima pričate "predugo", postaće nervozan. Često vam se čini da vas požuruje da završite priču o vašem danu kako bi on detaljno mogao da priča o svom.

 

Mogu li muškarci i žene biti samo drugari: Nemoguća misija, evo zašto!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

 

Uvek uspeva da se vi osećate krivim, čak i kad on nije u pravu

 

Ne samo da nikad ne misli da je za bilo što kriv, nego uspeva krivicu da pripiše vama. Možda započnete raspravu jer se osećate loše zato što vam se nije javio nedelju dana, ali završiće tako što ćete se osećati loše jer ste naporni, a on je bio tako zauzet. Verovatno ne može da preuzme odgovornost i ako je nešto pošlo po zlu, sigurno je neko drugi kriv.

 

Neverovatno je šarmantan
Ovakve osobe su uglavnom vrlo šarmantne i drage. Tolika količina samopouzdanja može da bude neodoljiva i da vas uvuče u sebe: kad je situacija dobra, stvarno je dobra. Ali kad veza postane loša, sve je i više nego frustrirajuće.

 

Voli komplimente i pažnju
Obožava da čuje pozitivne stvari o sebi, skoro da osećate potrebu da to stalno radite. Zapravo, primetili ste zbog komplimenata koje mu upućujete, u njegovoj milosti. Najsrećniji je kad vam je na prvom mestu, a tad je i vaša veza najbolja.

 

Raščistite odmah, da se zna: 9 stvari koje morate da saznate na početku veze!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ne može da podnese kritiku, čak ni kad je konstruktivna
Ako ste ikad pokušali da intervenišete kad se, na primer, žali na probleme na poslu, neće vas slušati. Ne može da podneti da se ne slažete sa njim o tome ko je kriv. Sve što dopire do njega je to da mu govorite da nije u pravu.

 

Vaša veza je puna dvostrukih standarda
Ako otputuje sa prijateljima za vikend, sve je u redu. Ako vi to učinite, to je ogroman problem i pobesneće jer ga "napuštate". Možda vas čak bude kritikovao jer previše pričate o sebi. Ali kad on to radi, ne vidi to. I nikad ne greši, ali kad se ponašate upravo kao on, doživeće nervni slom.

 

Uvek radite ono što on želi
Retko možete da odaberete šta ćete da radite na sastanku, koji film da gledate, sa kojim prijateljima ćete se naći. Pokušali ste da ga nagovorite da radite stvari koje vas zanimaju, ali on će ili naći izgovor ili se posvađati sa vama.

 

Jednostavno savršena: 5 stvari zbog kojih će se svaki muškarac zaljubiti u tebe!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...