Obratite pažnju

Da uvek budete na istoj talasnoj dužini: Ovo svaki dan treba da radite u vezi!

Kada se vi i vaš voljeni nežno gledate, vaši mozgovi se doslovno usklađuju i dovode vas na istu talasnu dužinu
Ljubav i zavođenje 22.02.2016. - 21:14h Autor: cosmopolitan.hr
Foto: Shutterstock

Sigurno ste negde već čuli ili pročitali da intenzivno gledanje partnera u oči produbljuje intimnost među vama i da se upravo intenzivnim gledanjem u nekoga možete i zaljubiti.

 

Ova je teorija oživljena je prošle godine, kada su mnogi parovi širom sveta probali ljubavni eksperiment koji je uključivao 36 pitanja, a između ostalog i gledanje u partnerove oči puna četiri minuta.

 

Koliko u ovoj teoriji ima istine odlučio je da istražiti i poznati YouTube kanal SoulPancake, koji je za istraživanje regrutovao 6 parova, kako onih u novim vezama tako i onih u dugotrajnim brakovima, a jedan od najlepših rezultata istraživanja bio je slučaj para koji je u braku 55 godina.

 

Zaljubljeni suprug je nakon intenzivnog gledanja u oči svoje voljene rekao da kada je tako pažljivo posmatra izbliza, shvata koliko mu je potrebna i koliko mu znači!

 

Pod kojim znakom je vaš brak: Kome preti razvod, čija ljubav je za ceo život!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

 

Japanska studija objavljena u magazinu Neuroimage takođe je dala svoj doprinos ovoj temi, pokušavši da dokuči kako gledanje u oči može u toj meri da produbi intimnost.

 

Naučnici su tokom sprovođenja studije snimali aktivnost mozga za vreme intenzivnog gledanja parova i došli do zaključka da gledanje u oči dovodi do usklađivanja aktivnosti mozga među partnerima.

 

Dakle, kada se vi i vaš voljeni nežno gledate, nije da samo imate osećaj da ste povezaniji, već se vaši mozgovi doslovno usklađuju i dovode vas na istu talasnu dužinu.

 

7 sitnica koje jačaju vezu: Da ljubav traje zauvek!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...