Potrudite se

Osvojite ga romantičnom večerom: 7 pravila za savršeno veče za dvoje!

Nakon što ste osmislili jelovnik, pobrinite se da i uredite sto i trpezariju u skladu sa najboljim idejama feng šui stručnjaka
Ljubav i zavođenje 12.02.2016. - 21:07h Autor: lisa.rs
Foto: Shutterstock

Ukoliko planirate romantičnu večeru u dvoje, feng šui će vam pomoći da kreirate pravu atmosferu za zaljubljene i doprineće boljem raspoloženju, odnosima i doneće dosta ljubavi u vaš dom, piše Lisa.rs.

 

Nakon što ste osmislili romantičan jelovnik, pobrinite se da i uredite sto i trpezariju u skladu sa najboljim romantičnim idejama feng šui stručnjaka:

 

- Idealan sto za jednu romantičnu večeru je okrugao ili četvrtast, sa najviše dve stolice. Više stolica može delovati kao da očekujete više gostiju, umesto da je atmosfera samo za dvoje. Ukoliko imate veliki sto, pomerite neke stolice, a dve postavite na kraj stola tako da budu jedna pored druge. Veliki stolovi nisu pogodni za romantičnu večeru u dvoje, ukoliko je moguće izbegavajte ih ili dekorišite tako da ne budu prazni i pusti.

 

Najromantičnija priča koju ste ikada čuli: Mladoženja spreman na sve! (FOTO)

 

- Udoban i intiman prostor koji odiše ljubavlju je pravo mesto gde ćete poslužiti romantičnu večeru. Takođe, pobrinite se da vaš gost ne gleda u pravcu kuhinje ili možda prljavih sudova. Osvetljenje treba da bude blago i prijatno za oči.

 

- Dekorišite trpezarijski sto crvenom bojom, jer je ona simbol ljubavi i romantike. Crvena takođe predstavlja vatreni element u feng šuiju, pa je idealna boja za zaljubljene. Izaberite dekoraciju za trpezariju u paru. Na primer: vaza sa dva crvena cveta ili dva crvena kristalna srca kao dekoracija za svečanu trpezu.

 

- Nemojte zaboraviti sveće. Izaberite lepe crvene sveće koje će pojačati romantičnu atmosferu. Obucite nešto crveno. Može biti i sitnica, kao što su minđuše u crvenoj boji.

 

Da li u vama čuči romantična duša: 5 stvari vas otkrivaju!

 

- Ukoliko na sredini vašeg stola stoje ruže, obavezno izvadite trnje. Trnje simbizuje tešku vezu, tako da ćete uklanjanjem dobiti lepu vezu bez većih problema. Druga opcija za cvetne aranžamne na stolu su božuri koji inače važe za “cveće ljubavi”.  Ukoliko ste ljubitelji lala, one će biti najbolji izbor. Izaberite da boja cveća bude u zavisnosti šta od veze očekujete. Crvena simboliše brak, ružičasta i kajsija -  mladalačku ljubav, žuta – pravo prijateljstvo, bela- čistoću u vezi.

 

- Po feng šui pravilima, "ti si ono što vidiš". Tako da iz trepzarije pomerite sve slike koje prezentuju jednu osobu, usamljenu. Okačite vesele slike zaljubljenih parova, a poklone vaših bivših ljubavi sklonite u fioku tako da ne budu na vidljivom mestu.

 

- Obavezno otvorite prozor pre večere kako bi izašao stari vazduh i ušla nova sveža či energija, koja će doneti bolje ljubavne odnose i romantiku.

 

Ne mogu da im odole: Stvari za kojima muškarci odlepe kod žena!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...