Poslušajte savete

7 sitnica koje jačaju vezu: Da ljubav traje zauvek!

Ponekad je i kuvanje prve jutarnje kafe ili pripremanje omiljenog dezerta dovoljan dokaz koliko nam je do nekoga stalo
Ljubav i zavođenje 25.01.2016. - 15:10h Autor: cosmopolitan.hr

Iako vam možda u vezi sve savršeno funkcioniše, nije na odmet da se pozabavite sa ovih 7 stvari, koje će je dodatno ojačati!

 

1. Poljupci neka traju 30 sekundi, a zagrljaji dva minuta
Kim Blekem,
bračna i porodična terapeutkinja, objasnila je da je većina poljubaca i zagrljaja među parovima mehanički "odraženo" i obavljeno na brzinu, što dovodi do izostanka snažne emocionalne povezanosti kojom fizička intimnost rezultira. Oksitocin koji oslobađamo u ovakvim situacijama zaista emocionalno povezuje dvoje ljudi. Stoga se sledeći put potrudite da i poljupci i zagrljaji traju što duže, jer oksitocina nikad dosta!

 

2. Šetajte zajedno
Ovo je jedan od najjednostavnijih načina kako se zbližiti i istovremeno doprinositi svom zdravlju. Zajedničke šetnje opuštaju, osvežavaju i razbistruju um, a osim toga, jednostavno hodanje u istom pravcu doprinosi osećaju da ste i u vezi i životu usmereni ka istom cilju.

 

Ne mogu da im odole: Stvari za kojima muškarci odlepe kod žena!

 

 

3. Svakog dana se dokažite nekom malim gestom ili znakom pažnje
Da se razumemo, nema ništa loše u velikim gestovima i značajnim znakovima pažnje, ali i mali gestovi, ako ih činite svakodnevno, mogu učiniti čuda. Ponekad je i kuvanje prve jutarnje kafe ili pripremanje omiljenog dezerta dovoljan dokaz koliko nam je do nekoga stalo.

 

4. Prisećajte se svojih početaka
Pregledajte svoje prve zajedničke fotografije, karte za bioskop sa prvog sastanak ili jednostavno pokušajte da se setite što više detalja vezanih za dan kada ste se upoznali. Podsećanje na same početke vaše veze povratiće deo onih osećanja uzbuđenja i zapaliti stare (možda ugašene) iskre.

 

5. Redovno partnera častite komplimentima
Bilo da hvalite njegov izgled, njegovo ponašanje, manire, navike ili veliko životno dostignuće, važno je biti svestan partnerovih kvaliteta i odavati mu priznanje za njih. Upravo su komplimenti naročito važni u vezi, a posebne onima koje kroz život više vodi srce nego glava.

 

Bez dileme: Ako muškarac ovo radi, udaj se za njega!

 

 

6. Definišite granice korišćenja tehnologije
Iako je uz pametne telefone, besplatan internet i razne aplikacije danas lakše nego ikad ostati u kontaktu sa nekim, upravo je tehnologija i zavisnost od nje sve češći problem u vezama. Jer, složićete se, gotovo je nemoguće kvalitetno provesti vreme sa nekim ko je intenzivno udubljen u ekran pred sobom. Doslovno se dogovorite u koje vreme ćete koristiti svoje pametne ljubimce, a u koje ćete vreme potpuno zaboraviti da postoje.

 

7. Kažite volim te pre odlaska na spavanje
Neka vam pređe u naviku da kažete partneru nešto lepo pre uplovljavanja u zemlju snova. Zadovoljstvo će biti obostrano, kao i osećaj ispunjenosti i bliskosti, a i što češće ovakve stvari čujete, to ćete biti sigurniji koliko je vaša veza snažna, i u dobru i u zlu.

 

Ni preljuba, ni žestoke svađe: Glavni razlog zašto brakovi pucaju!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...