Budite tajanstveni, zavodljivi i skinite ružičaste naočare

4 situacije kada vam preterano davanje uništava vezu

Ako niste dovoljno izazovni i dajete se više od partnera, vaša veza je možda osuđena na propast
Ljubav i zavođenje 26.08.2013. - 21:24h
Foto: Shutterstock

Želite da mu ugodite, da se oseća voljeno. Prepuštate mu se u potpunosti, radite šta i kada on poželi. Moramo da vas probudimo iz klimave bajke i kažemo da je takav odnos najčešće unapred rezervisan za fijasko. Kako ni u čemu ne treba preterivati, ni emocije ne izostaju iz ovog pravila. Ovo su četiri situacije, koje mogu uništiti vašu vezu.

 

Ne vidite situaciju iz pravog ugla

Ako na svet oko sebe gledate kroz "ružičaste naočare" ne vidite realnu situaciju. Važno je da se usredsredite na pozitivne svari. Međutim, bitno je da prepoznate i negativne kako biste mogli da donesete ispravne odluke. Ako vam je glava neprestano u oblacima, postoji verovatnoća da ne primetite najprostiju stvar - da vaš partner nije zainteresovan za vas ili se prema vama ne ophodi sa poštovanjem.

Ne otkrivate se u potpunosti

Na prvih par sastanaka pokazujete dragu, prilagodljivu i velikodušnu stranu sebe. Opaka cura iz kraja se vešto skriva, a ona je jednako deo vas kao i ova dobra strana. Možda je to bilo zbog dejtova na kojima ste bili ili zbog dubokih razgovora u koje ste se upustili. Šta god bio razlog, stvari među vama neće uspeti, i zapitajte se da li je za to krivo vaše fino i nedovoljno iskreno ponašanje.

Mnogo se više dajete od partnera

Ljudi se naviknu na to kako se odnosimo prema njima, ali ne možete u kontinuitetu da se dajete mnogo više od partnera u vezi. U nekom trenutku ćete shvatiti da ne dobijate dovoljno od druge strane i povućićete se. Promena ponašanja utiče i na partnera, koji je navikao samo da traži, a ništa ne daje zauzvrat, pa će se i on povući.

Niste dovoljno izazovni

Ako ste uvek ljubazni i idete partneru niz dlaku, on će u glavi stvoriti sliku kako ne treba da se trudi ne bi li vas zadržao. Pomisliće da ćete uvek biti tu, uz njega ma kako se on ponašao prema vama. Takva situacija dovešće do toga da neće razmišljati o vašim potrebama i željama. Postaće sebičan i zaboraviti na značenje reči kompromis i uzajamno davanje, a to vezu direktno vodi u propast.

Kako biste izbegli da budete predobri, razmislite šta bi bilo da su uloge zamenjene. Kada bi situacija bila obrnuta da li bi vaš partner ponudio ono što vi nudite? Dobro izvagajte situaciju i ne tražite izgovore za drugu stranu. Ako vam ovakva procena situacije uđe u naviku, bićete realni, a vaša veza uspešnija.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...