Ljubav je neophodna, ali nije dovoljna

5 bračnih grešaka koje vode do razvoda

Ne sviđa vam se njegov posao, ne slušate jedno drugo i ne provodite dovoljno vremena zajedno - ove stvari morate da promenite ako želite da sačuvate brak
Ljubav i zavođenje 26.08.2013. - 17:40h
Foto: Thinkstock

Brak podrazumeva međusobno poštovanje i ljubav. Ipak, mnogi ne znaju šta to znači na dnevnom nivou, a upravo te sitnice mogu da unište zajednicu. Šta je važno za zdrav brak otkrivamo u 5 koraka.

 

Ne zatvarajte vrata komunikaciji

 

Nemoguće je rešiti problem bez zdrave komunikacije. Ona podrazumeva da ne padate u vatru, već da saslušate partnera pažljivo i bez prekidanja. Umesto ishitrenih reakcija, koje su često posledica straha, naučite kako se sluša i videćete da se, ispod naizgled glupe svađe, kriju dublji koreni. Tek kada prihvatite sve ovo, moćićete da rešavate sukobe sa lakoćom.

 

 

Posao vašeg partnera ne mora da vas čini srećnom

 

Nije ni fer, a ni humano očekivati da vaša sreća zavisi od nekog drugog. Volite sebe, meditirajte, relaksirajte se, ne očekujte da partner bude "štaka", koja će vam uvek biti na dohvat ruke. Tek kada upoznate sebe, šta zaista volite i koliko, možete da pružite ljubav svojoj drugoj polovini, a ona će prepoznati i uzvratiti.

 

Ne suzdržavajte se od intimnosti

 

Svaki par će naići na milion prepreka, ali dodir, osećaj bliskosti vredi više od milion reči. Podrška, otkrivanje najskrivenijih strahova i želja ojačaće vezu, dok će je tišina uništiti.

 

Ne zaboravite da provodite vreme zajedno

 

Obaveze, stres, šira familija, sve to utiče na količinu vremena, koju ćete provesi samo vas dvoje. Napravite plan aktivnosti, gledajte filmove svakog petka ili ručajte zajedno svake subote u drugom restoranu. Setite se u šta ste se to zaljubili i ne dozvolite da dođe do udaljavanja.

 

Dopustite partneru da raste

 

Podržite partnera ako ima šanse da napreduje u karijeri ili ako odluči da promeni posao. Ne budite mu kamen spoticanja iz puke ljubomore. U ljudskoj prirode je da se raste, makar to činili u potpuno različito vreme.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...