Opustite se

Ublažite stres u pet minuta

Nervozu u određenim situacijama nemoguće je izbeći, ali može se savladati pomoću nekoliko jednostavnih tehnika relaksiranja
Saveti stručnjaka
18:40h
Ublažite stres u pet minuta

Načini opuštanja su brojni i razlikuju se od osobe do osobe. Nervozu u određenim situacijama je nemoguće izbeći, ali se može ublažiti pomoću nekoliko lakih tehnika relaksiranja. Saznajte koje su i videćete da ih možete primeniti u svako vreme i na svakom mestu.

Prvo izbrojte do deset...Svi smo mi ponekad pod stresom i čini nam se da nećemo moći da izdržimo sve izazove koji su pred nama. Kad vam je najteže, udahnite nekoliko puta, idite u desetominutnu šetnju, istuširajte se toplom vodom, poslušajte omiljenu pesmu. Probajte ove jednostavne tehnike za opuštanje i oslobodite se napetosti.Izađite iz prostorije Ovo pravilo pomaže ako se uzrok vašeg stresa nalazi u prostoriji u kojoj boravite. Izađite na vazduh i sigurno će vam biti mnogo bolje, ali to nikako nemojte uraditi demonstrativno.

Pustite opuštajuću muzikuKad osetite napetost, pustite omiljenu pesmu, ona će vas brzo opustiti.

Popijte čaj od kamiliceOn ima veoma umirujuće dejstvo na živce.Stopirajte negativne misliPotrebno je da stalno razmišljate optimistično i da radite najbolje što se može. Ne može sve uvek da ide u najgorem mogućem pravcu i da se stalno pogoršava! Rešavanje problema su stepenici na putu do uspeha.Saberite se i razmislite zašto ste nervozni Ako otkrijete šta vam izaziva stres, biće vam lakše da se protiv njega borite.Prošetajte Ako za šetnju možete da izdvojite bar deset minuta dnevno, videćete da je to odlična vežba opuštanja. Idite na neko mirno mesto, uživajte u prirodi.

Smejte se! Smeh je lek, to nije fraza. Tako ćete povećati koncentraciju hormona sreće u telu i osećati se bolje.Istuširajte se toplom vodomOna opušta mišiće i svakako će učiniti da se osećate mnogo opuštenije i smirenije.Udahnite duboko pet puta kroz nos Zatvorite oči i koncentrišite se samo na disanje. Ova vežba pomalo podseća na mini-meditaciju, koja će vas opustiti.Zagrlite nekoga Bliskost sa osobom koju volite pomaže u borbi protiv stresa. Zagrlite partnera, mamu, sestru, koleginicu...

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs