Muškarci rešeni da otkriju preljubu

Špijuniranje supruga hit u Brazilu

Nova aplikacija, koja se reklamira kao privatni istražitelj u džepu vašeg partnera, zaludela je Brazilce i skinuta je više od 50.000 puta
Ljubav i zavođenje 25.08.2013. - 13:39h
Foto: Shutterstock

U Brazilu je pripadnicima jačeg pola omogućeno da prate kretanje svojih lepših polovina, primaju kopije poruka poslatih sa njegovog ili njenog mobilnog telefona, uz opciju za prisluškivanje razgovora. U pitanju je aplikaciju "Rastreador de Namorados", koja se reklamira kao "privatni istražitelj u džepu vašeg partnera".

 

Ova špijunska aplikacija postala je pravi hit u Brazilu i skinuta više od 50.000 puta.

 

"Brazilci su ljubomorni ljudi, to je tako. Naravno da je aplikacija postala popularna", rekla je novinarima Marcia Almeida, koja je svoj brak prekinula zbog muževljevog neverstva.

 

Gugl (Google) je posle izvesnog vremena uklonio ponudu, jer mnogi ukazuju da ova aplikacija može da se koristi na daleko perfidniji način. Ona se više ne nalazi u ponudi, ali još uvek može da se skine sa službene stranice.

 

Kompanija se ogradila od odgovornosti, tvrdeći da je reč o aplikaciji u svrhu zabave i da prvi korak prilikom instalacije upozorava da treba tražiti dozvolu partnera.

 

Mladi tvorac aplikacije Mateus Grijo (24) kaže da je nastala kao rezultat šale između njega i njegove devojke, ali dodaje da je ubrzo shvatio kako je reč o pravom hitu. Aplikacija je besplatna, međutim, ako platite dva dolara, ikonica aplikacije neće biti vidljiva na mobilnom telefonu partnera.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...