Pročitajte

Pametna si i inteligentna, ali sama: 9 razloga zbog kojih nemaš partnera!

U neverici gledaš kako ljudi oko tebe s lakoćom pronalaze partnere, a ti nikako da nađeš nekog
Ljubav i zavođenje 24.11.2015. - 12:05h Autor: net.hr
Foto: Shutterstock

Osobe nadprosečnih intelektualnih mogućnosti često nemaju sreće u ljubavi, a razlog tome leži u nedostatku iskustva i zanemarivanju međuljudskih odnosa od najranijeg doba.

 

Inteligentne i pametne osobe teško pronalaze srodnu dušu budući da smatraju da niko nije dovoljno dobar za njih. Jedan od glavnih razloga za to je nedostatak iskustva. Osobe nadprosečnih intelektualnih mogućnosti od najranije dobi su usmerene na uspeh u školi, na fakultetu i na kraju na poslu, a zbog toga često zanemaruju međuljudske i ljubavne odnose.

 

Evo 9 razloga zbog kojih pametne i inteligentne osobe teško pronalaze partnere:

 

1. Ne treba im neko da bi se osećali dobro nakon lošeg dana na poslu.

 

Čvrsto veruju da se mogu sami nositi sa svim svojim problemima. To je naravno nemoguće. Ne postoji osoba na ovom svetu koja se sama može nositi sa svim teškoćama i problemima. Samostalnim rešavanjem svih problema vi ne postajete nezavisni nego usamljeni i udaljeni od prijatelja, porodice i partnera.

 

Znakovi koji pokazuju da ste sreli svoju srodnu dušu: Otvorite širom oči!

 

2. Čak i kad su u vezi osećaju se usamljeno

 

Pametne i inteligente osobe ne žele da provod svaki dan sa partnerom jer se ne žele osećati privrženo. Iako takve osobe i same znaju da je privrženost jako lepa stvar, ona vodi do ljubavi, ali  i brige o partneru. Sama pomisao da moraju brinuti o nekome inteligentne osobe ponekad počinje gušiti. Svi trebamo prostor i vreme za sebe, a inteligentnim ljudima ta stavka je puno važnija od onih sa prosečnom ili ispodprosečnom inteligencijom.

 

3. Na zdrave kompromise gledaju kao na žrtvu

 

Da bi odnos između partnera funkcionisao oba partnera moraju se odreći dela svoje nezavisnosti. Pametne osobe teško se nose s time. I zbog toga često napuštaju svoje partnere tražeći nekoga ko će se uklopiti u njihovu viziju savršenog partnera uz kojeg neće morati pristajati na kompromise.

 

4. Slobodne su duše kojima nije potreba zaštita

 

Za razliku od detinjstva kad nam je potrebna zaštita, u odrasloj dobi počinjemo verovati da sve možemo sami. Više ne trebamo nekoga ko će nas zaštiti, a žene, pogotovo one inteligentne, smatraju da su dovoljno snažne da se mogu same nositi sa svim problemima.

 

Njihova ljubav je prava, spoj savršen, čeka ih srećan kraj: Da li ste među ovim parovima?

 

5. Znaju dobro sakriti svoju ranjivu osobnost

 

To je zato što ne žele uspostaviti intimnu vezu. Veza zahteva napor, poveravanje drugoj osobi i puštanje osobe u svoj život. Ta osoba znati će sve njihove prednosti i mane, znati će koliko im je potrebna ljubav. Ukratko znati će baš sve o njima, a to inteligentne osobe nikako ne žele.

 

6. Posvećeni su obrazovanju, školovanje im je prioritet

 

Završavaju najbolje škole, imaju diplome prestižnih fakulteta, ali ne znaju baš ništa o ljubavi. S obzirom da nisu sami sebi dali priliku da nauče voleti, inteligentna bića smatraju da je gotovo nemoguće zaljubiti se u njega i voleti ga bezuslovno i neopozivo.

 

7. Ne žele biti vaša "zvezda", "mesec", "život", "svet" ili "svemir"

 

Ne žele nikakve nadimke i preziru tepanje jer ne žele se dati 100%. Kako da to onda očekuju od vas? Osim toga smatraju da ih očekivanja čine nerazumnima, a oni su naučili da su uvek razumni i u pravu.

 

Od vašeg partnera zavisi da li ćete biti bogati: Evo kako da gomilate novac!

 

8. Ne veruju u romantiku

 

Romantika zahteva napor i neprestano osvajanje partnera, a uprkos silnom trudu i dalje ne garantira da na kraju nećete ostati slomljenog srca. Trud oko partnera je riskantan. Pametne i inteligentne osobe rizicima se prepuštaju kada je reč o poslu, ali ne i kada je reč o srcu i emocijama.

 

9. Naučili su dobro prikrivati moment "Treba mi neko"

 

To dolazi od inteligencije. Pametne osobe uložile su mnogo vremena u obrazovanje, čitajući između redova, analizirajući svaku reč i pronalazeći pogreške u tim rečima. Inteligentne osobe eksperti su kad je reč o prosuđivanju ljudi. Upravo zbog toga nakon što osete da su privrženi nekome počinju procenjivati u kom će smeru ići njihov odnos. To je prva greška. Ne žele dati vremena da se njihov odnos razvije u nešto nakon što su doneli zaključak koji je često potpuno pogrešan.

 

Ispovest ljubavnice: Afera mi je promenila život nabolje!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...