Šta sve može jedna decenija

Zabavljanje sa 20 i sa 30: Koje su ključne razlike?

Iako deluju tako blizu, razliku u posmatranju života, pa i veza je ogromna
Ljubav i zavođenje
15:32h
Zabavljanje sa 20 i sa 30: Koje su ključne razlike?
Foto: Shutterstcok

Mnogi uporno insistiraju da su 30-te nove 20-te. Iako se biološki sat pomerio i od žena se ne očekuje da samo misle na supruga i decu, već da se školuju i grade karijere, priča o savršenom muškarcu je većini žena i dalje ideal, pa je red da se pozabavimo šta je to što se menja u samo nekoliko godina, tačnije na prelasku iz 20-ih u 30-te.

Kako su izgledali sastanci sa 20 i koliko su se promenili kada ste došli do 30-te, kakva su očekivanja bila, pročitajte u nastavku.

U 20-im ste verovale da će vaš dečko preko noći postati onakakav o kakvom ste maštale. U 30-im želite odraslog muškarca, koji ne misli da će biti novi Kurt Kobejn.

Opijanje na prvom sastanku je u 20-im bila odlična ideja. Kada pređete 30-tu, dva pića su maksimum.

Sa 20 vam je zabavljanje sa nekim ko ima decu bilo nepojmivo. U 30-im, kada vam je već manje-više proradio majčinski instikt, deca ne moraju da budu prepreka.

Razmišljanje o venčanju kada vam je 20 i neka se svodilo na pomalo ironične i beskrajno nerazumne zahteve. Kada dođete u 30-te vaša rodbina i prijatelji će više brinuti o tome daleko više od vas.

Zbunjujući i nerašćićeni odnosi su poput afrodizijaka u 20-im. Kada dođete u treću deceniju, ne dozvoljavate sebi da se upuštate u nedefinisane odnose. Nemate ni vremena, ni živaca.

Prvi sastanak je u 20-im znao da bude jako stresan. Dečko koji vam se dopada će provesti naredna dva, tri sata odlučujući o tome da li ste dovoljni zabavni, lepi i prijatni da se u upusti u vezu sa vama. U 30-im samo želite da što pre vidite šta zaineteresovana strana nudi.

Dok ste u 20-im vaši roditelji će imati privilegiju da upoznaju svakog drugog dečka. Sa 30 i kusur držaćete ih što dalje, skoro do dana venčanja.

Seks u 20-im može da se desi na drugom ili trećem sastanku. Sa 30 ćete ga naterati da čeka. Ako bi spavale sa svakim muškarcem tempom kojim ste to činili u 20-im, do 40-te bi postale trocifrene.

Za kraj smo ostavili ono najlepše. Kada naiđete na onog pravog, sve prošle veze, bez obzira da li ste imali 21 ili 31 godinu će vam biti samo simpatična uspomena koja bledi kako odmiču dani sa jedinim muškarcem koji vam je zaista potreban.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs