Sve što ste hteli da znate o vibratoru a niste smeli da pitate

Kratka, ali slatka istorija vibratora

Moderna istorija vibratora počinje sredinom 1800-ih. Ipak, poznato je da su se koristile razne naprave za zadovoljavanje još u doba starog Rima i Egipta. Ova omiljena seksi igračka je prošla dug i mukotrpan put, te joj posvećujemo sledeće redove. To je najmanje što možemo.
Ljubav
08:12h
Kratka, ali slatka istorija vibratora

Verovali ili ne, vibrator je nastao davne 1869. godine. Tvorac ovenaprave, koja je najpre radila na paru, je američki doktor Džordž Tejlor (George Taylor). Dve decenije kasnije Britanci su stvorili svoju verziju, koja se koristila do 20-ih godina prošlog veka.

Modeli na struju pojavili su se 1911. godine, a buka koju su pravili bili su sve samo ne seksi. Ovi modeli, koji su samo nadraživali klitoris, zadržali su se do 80-ih, kada je počela proizvodnja vibratora kakve danas znamo i volimo. Klitoris se nekada davno nazivao đavoljom izraslinom, a nešto kasnije se ženska seksualnost mešala sa napadima histerije. O tom svedoči i istoimena komedija iz 2011. godine, te ukoliko bi voleli da se bliže i opširnije upoznate sa materijom, preporučujemo ovaj film. Delom i zato što u njemu glumi neodoljivi Hju Densi (Hugh Dancy), te je film idealan za veče koje ćete provesti sa drugaricama, uz kokice i puno smeha.

Nakon lečenja od histerije, uznemirenosti i drugih boljki, zahvalni smo muškarcima koji su učestvovali u stvaranju vibratora. Ipak je bilo potrebno dosta truda i mašte da bi od nečeg što liči na spravu za mučenje, dobili raznovrsne komade, oblike, boje, koje nas greju dok ne naiđe onaj pravi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs