Spremne za nov početak

7 znakova da ste prebolele bivšeg

Nijedan rastanak nije lak, ali čudotvorno vreme može čak drastično da promeni vaš pogled na celu situaciju. Nekada je moguće da ste nastavile dalje, a da toga niste ni svesne
Ljubav i zavođenje 12.08.2013. - 12:10h Autor: malezensketeme.com
Foto: Shutterstock

Raskidi su situacije od kojih se nekada teško oporavljamo, ali svi znamo, koliko god da otrcano zvuči, da vreme može da bude stvarno dobar lek.  Nastaviti dalje može biti stvarno složen proces i nije lako tačno odrediti fazu u kojoj se možda nalazite. Usponi i padovi koji se neizbežno dešavaju dodatno otežavaju, pa ne možete reći da li zaista napredujete prema cilju. Ipak, postoji nekoliko poprilično preciznih znakova koji pokazuju da li ste na brzom putu ka oporavku.

 

1. Gledate na svoju prošlu vezu kao na iskustvo iz kog ste naučile nešto
Više vas ne proganjanju bol, ljutnja ili gorka osećanja kada analizirate prošlu vezu. Umesto toga, možete da vidite vrline i mane osobe koja je nekada imala posebno mesto u vašem srcu i ne osećate potrebu da odredite ko je kriv. Nameravate da iskoristite prošlost kao korisno iskustvo i podlogu za bolje odlučivanje u budućnosti.

 

2. Ne osećate potrebu da uspostavite kontakt
Ako su potreba da proverite njegov profil zbog tragova o njegovom statusu, tajne nade za ponovnim povezivanjem ili želja da slučajno naletite na njega, uveliko izbledeli, vaši prioriteti se menjanju. Faza prihvatanja činjenice da nećete ponovo biti zajedno je sada zaista kompletna.

 

3. Ne dobijete grčeve na samu pomisao da ćete naletiti na njega


Prestale ste da zamišljate scenario kako ćete reagovati kada ga vidite. Slabost u kolenima ili ispunjenost ljutnjom nisu više emocije koje vas obuzimaju jer ste prestale da brinete o tome što bi on mogao da pomisli kada vas vidi ili kako će on to shvatiti.

 

4. Osećate se spremno za nove početke
Ne tražite aktivno nekoga ko će poopuniti prazninu koju je bivši ostavio. Možda niste spremne da ponovo uskočite u ozbiljnu vezu, ali sama pomisao na to nije više tako odbojna, a to je snažan pokazatelj da ste spremne da nastavite dalje.

 

5. Ne poredite potencijalne momke sa bivšim
Ne upoređujete potencijalne momke sa bivšim. Umesto toga, sami procenjujete vašu kompatibilnost sa osobom sa kojom ste izašle na osnovu svojih standarda, potreba i želja koje nemaju ništa sa osobom koja više nije deo vašeg života.

 

6. Ne nadoknađujete
Više ne osećate potrebu da pokažete bivšem kako je napravio ogromnu grešku što vas je ostavio, tako što ulepšavate svoj život. Vaše raspoloženje se ne menja na samu pomisao da je on nastavio dalje, jer iskreno, prezauzeti ste brinući o važnijim stvarima i ispunjavanju ciljeva.

 

7. Ne smeta vam njegova nova veza
Mislile ste da ćete biti slomljene kada ga vidite u novoj vezi. Međutim, kada ste čule vest ili ga i same videle, vaša reakcija je bila tako daleko od onoga kako ste mislile da ćete reagovati, jer vas njegovo ponašanje više ne povređuje.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...