Naučite na greškama

Ne daj bivšem da ti pokvari vezu: Vašem momku ovakvo ponašanje smeta!

Vašem momku smeta to što je na neki način odgovoran za tvoju prošlost
Ljubav i zavođenje 30.09.2015. - 18:50h Autor: cosmopolitan.rs
Foto: Shutterstock

Zašto mi unosimo prošlost i sav emotivni prtljag u novu vezu? Zašto dozvoljavamo našoj prošlosti da nas definiše i kontroliše našim životom?

Priznali ili ne, sve emocije koje osećate prema bivšem partneru utiču na vašu sadašnjost izazivajući sve dublje i bolnije osećaje. Ipak, koliko god vam je teško, budite uvereni da kada uđete u novu vezu sva potisnuta osećanja će mnogo više povredititi vašeg novog partnera…

 

Zbog toga su nam momci otkrili šta im sve smeta iz naših prethodnih veza!

 

Nisam odgovoran za tvoju prošlost već samo za sadašnjost

 

Mi ne možemo da kontrolišemo šta je tvoj bivši rekao i uradio. Takođe, mi ne možemo da budemo grupisani u istu kategoriju muškaraca sa kojima ste vi bile. Pri tome treba da znate da mi nećemo ni jedne sekunde razmatratati kakva je bila vaša prethodna veza i šta ti je taj tip učinio.

 

Unošenjem emotivnog prtljaga u novu vezu, vi nas svesno povređujete iako mi nismo nikada ništa pogrešno uradili ili rekli. Ožiljci se mogu jedino izlečiti ako se suočite sa njima.

 

Ljubavni horoskop za oktobar: Velike turbulencije i ozbiljne posledice u budućnosti!

 

Naše borbe zapravo nikada nisu naše zato što se zasnivaju na prošlosti

 

Jedna mala stvar ima uticaj i na one veće. Naše borbe nemaju nikakog smisla zato što se one odnose na prošlost. Mi smo mnogo više podložni povređivanju baš zato što vi sa sobom nosite ta pritajena osećanja sa kojima se niste suočile.

 

Upravo to nas toliko boli i vuče na dno, u sam ponor. U nekim trenucima pomišljamo da nešto nije u redu sa nama, ne shvatajući da svaka akcija nema smisla –jer ste vi zaglavljeni duboko u prošlosti.

 

Donoseći prtljag ne dozvoljavate nam da imamo budućnost koju zaslužujemo

 

Nama je lako da uporedimo sadašnjost sa prošlošću jer budućnost nam je tako strana i daleko. I lako nam je da se obeshrabrimo zbog bola i teškoća kroz koje smo morali da prođemo zajedno sa vama…

 

Prava bitka se bije kroz bol i oslobađanje, tako da možemo da imamo bolju zajedničku budućnost samo ako rešite da se pomerite sa mrtve tačke. Ako dozvolite prtljagu da vas povuče na dole, osim što ćemo i mi pasti u ponor sa vama, nećete nam ni dozvoliti da delimo budućnost koju zaista zaslužujemo.

 

Nije odbila ni najodvratnije muškarce: Startovali je na ulici, a ona je pristala!

 

Konstantno osećamo da moramo da se dokazujemo

 

Osećamo da moramo da uradimo sve što je u našoj moći da dokažemo da smo drugačiji, bolji, uspešniji od vašeg bivšeg. Odnosno da nismo vaša prošlost i da ste nam vi na prvom mestu. Ipak posle svega dođe trenutak kada ne bi trebalo više da se dokazujemo i kada poverenje treba da nadmaši bilo koju sigurnost ili prtljag iz prošlosti.

 

Ako ga ne ostavite tamo gde mu je mesto, vi sprečavate sebe da uživate u sadašnjem trenutku i još važnije, u planiranju budućnosti. A to kategorički deluje i na nas! I nemojte da mislite da to samo vas boli jer mi to osećamo mnogo jače.

 

Mika Antić: Pesma za nas dvoje

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...