Otkrili

Lepe za šemu, prosečne za brak: Strogi muški kriterijumi!

Muškarci se mnogo lakše odlučuju za brak sa ženama koje baš i nisu toliko lepe
Ljubav i zavođenje 25.09.2015. - 13:05h
Foto: Thinkstock

Kada pokušavaju da privuku muškarca, žene se najčešće trude da izgledaju što ženstvenije i što lepše. Međutim, najnovije istraživanje je pokazalo da momke, zaista, privlače ženstvene devojke - ali samo na kratko.

 

Mnogo lakše se odlučuju za brak sa ženama koje baš i nisu toliko lepe.

 

Istraživanje koje je obavljeno u Paroizi nad nekoliko stotina heterosekualnih volontera pokazalo je da muškarce više privlače žene koje imaju ženstvene i nežne crte lica, ali samo za kratkoročne šeme. Što se ženidbe i dužih veza tiče, više ih privlače dame koje imaju nešto oštrije crte lica.

 

Kako da se udate u 2015. godini: Muškarci žele tačno određen tip dame!

 

Naučnici su muškarcima i ženama pokazivali po dve slike istog lica. Jedno je bilo sa ženstvenim linijama, dok je drugo imalo oštrije crte. Rezultat: momci su mahom odgovarali da bi sa devojkom koja ima nježnije crte rado imali šemu, ali sa onom koja ima grublje i ne tako privlačne crte lica radije bi osnovali porodicu.

 

Žene su rekle kako su im momci sa muževnijim i grubljim crtama lica bili privlačniji za brak.

 

Ono što je posebno zanimljivo jeste da su oženjeni muškarci posebno često odgovarali da bi rado bili u šemi sa devojkom koja ima ženstvene i privlačne crte lica.

 

Naučnici objašnjavaju da muškarci za dugoročne partnerke traže ne baš tako lepe žene zato što su prethodne studije pokazale da su jako lepe žene često neverne, što momke podsvesno odbija na dugoročnom planu. Što se kratkih afera tiče, tu ih ne zanima mnogo da li su verne ili ne.

 

Žene, s druge strane, više privlače muškarci za muževnijim crtama jer odaju utisak nekoga ko će moći da brine o njima i o deci.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...