Dame, obratite pažnju

Lekcija koju morate naučiti pre drugih žena: Ovo vam se neće dogoditi dva puta!

Devojka koja je zakasnila savetuje kako da ne izgubite onog pravog muškarca, kakvog verovatno nikada više nećete sresti, jer će biti u naručju one koja je znala da ga ceni
Ljubav i zavođenje
19:10h
Lekcija koju morate naučiti pre drugih žena: Ovo vam se neće dogoditi dva puta!
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Svi mi poznajemo bar jednu ženu koja je iz zagrljaja divnog muškarca otrčala pravo u naručje običnog kretena, koji joj nije pružio ni mrvu poštovanja i ljubavi.

Kada siutuacija postane nepodnošljiva, tada su se sve one setile tog jedinog dobrog momka sa kojim su bile u vezi, a kom su tada nalazile jednu jedinu manu - bio je previše dobar. Ali, takve prilike su u životu vrlo retke, a jedna devojka je to shvatila na svojoj koži i odlučila da objasni svakoj devojci i ženi zašto ne treba da ponovi njenu grešku!

"Videla sam to previše puta - dobar dečko gubi devojku zato što je bio onakav kakav zapravo jeste. Još gore je ako je stvarno dobar dečko; izgubiće je i o tome neće reći ni reči. Prihvatiće njenu odluku i poželeti joj sve najbolje dok ona odlazi, iako je sve što je oduvek hteo. U ime svih dobrih momaka, ovo je pismo devojci koja je napustila najbolju stvar koja joj se dogodila", piše u uvodu pisma.

Tukao me je i ubedio da ne zaslužujem bolje - Devojka otkriva torturu koju je trpela dve godine!

"Draga devojko koja se okrenula i otišla, nije da nisi znala u šta se upuštaš. Rekao ti je da je dobar. Bio je lakoveran i davao ti sve što je mogao, kad god je mogao. Dobar dečko veruje da treba učiniti pravu stvar. Bio je pored tebe kad ti je trebao i učinio je sve da znaš koliko nekome možeš značiti. Živimo u generaciji u kojoj svi moramo nositi maske i igrati uloge kako bismo preživeli bojno polje sastanaka u 21. veku. Potpuno davanje ne postoji".

Devojka se zatim osvrnula i na društvene mreže:

"Lajkujemo citate na Fejsbuku i objavljujemo fotografije na Instagramu, jednog dana ističemo da želimo mazohistu, a drugog dana romantika. Igramo te igrice u kojima samo ponekad postajemo dostupne, a pretvaranje da smo nedostižne postaje prioritet. Zašto?", pita se devojka.

"Zar nije krajnji cilj smiriti se sa nekim? Koji je smisao izlazaka ako nemamo jasni cilj? Ako su veze za jednu noć ono što tražimo, pustite dobre momke na miru i igrajte se sa onima sličnim vama. Čuvajte same sebe i svoju energiju jer dobar dečko vam neće olakšati da samo tako odete. Njima je stalo i izvući će od vas objašnjenje čak i kad zna da će to biti gomila gluposti. Svaka devojka kaže da im sviđa neki kreten jer predstavlja izazov - izazov da ga pripitomi, istrenira i natera da bude više od običnog glupana. Jesi li ikad pomislila da si možda ti ta koja treba da nauči šta znači osećati?

Pismo prevarenog muža razbilo svaku predrasudu o jačem polu - Plakao sam i molio da ne ode!

Prošla si kroz nešto, kao i svi mi, i to te je promenilo. To je normalno i ljubavni neuspesi će se događati, ali sledeći kreten neće popraviti ono što je prethodni učinio. Sve će ostati isto ili postati još gore. Njegov prioritet nisi ti, niti ćeš to ikada biti. I sad si ogorčena i rezervisana prema svemu što pruža više zadovoljstva od veza za jednu noć.

Ne želim da kažem da kreteni ne mogu da budu zabavni, ali kad se sve završi, postoji li bilo šta osim zabave? Verovatno ne. U stvari, kreteni mogu biti šarmantni i to je šarm kojim opravdavaš svoju potragu. Govori "postoji nešto u njemu". Ali, sve su to kvaliteti koje su te i povredili", piše u pismu.

Zatim se autorka teksta osvrnula na najveću grešku koju žene vrlo često prave:

"Stoga, guraš dobrog dečka od sebe. Kad ne želi da ode, ti ga guraš još jače. Ali, on ne odustaje i svaki put kada ga odgurneš, on te ka sebi privlači još jače. Zanemario je tvoje strahove i naterao te da rasteš, borio se za tvoje strasti kad si ih ti odbacivala. Zanemario je ono što želiš i usredsredio se na sve što ti treba. A tad si otišla jer je bio previše dobar. Davao ti je previše svega što si htela i život je postao prejednostavan. Želela si sukob i poteškoće kao da sve ostalo u životu nije garantovalo upravo to. Tu je tvoja greška", objašnjava devojka.

"I on je bio povređen, ali izabrao je da ostane dobar uprkos svemu. Naučio je da različiti ljudi nude različite stvari i odlučio je da nikome neće dopustiti da promeni ono što on jeste. Pustio te je da odeš i to je bilo to. Svi govore da u moru ima još riba i pustio te je da odeš sa tom spoznajom, iako ga je to bolelo.

Čisto da znaš, ponovo bih oženio tebe - Pismo bivšeg supruga koje će vas dirnuti!

Ono što ne znaš jeste da postoje druge koje neće biti glupe poput tebe. Kad jednom shvatiš da želiš samo dobrog dečka, biće kasno. Neka druga videće koliko je savršen i neće gubiti vreme. Dobri momci su tu da se odmoriš, bacaju svetlo na stvari koje su važnije od igrica sa kojima poistovećujemo našu generaciju. Možda te je voleo prerano, ali takvi tipovi se ne pojavljuju svaki dan, ne pojavljuju se gotovo nikad. Kupio ti je plavu francusku trubu i naterao te da osetiš ljubav onda kad je ljubav nestala iz tvog rečnika. Ponovno si govorila "volim te" i prisećala se kakav je osećaj to izgovoriti.

Bio je dečko sa kojim si trebala da završiš, onaj koji sve menja. Samo želim da to shvatiš pre neke druge, jer na kraju dana, svi, pa i dobar dečko kojeg ne zaslužuješ, navijaju samo za tebe.

S poštovanjem,

Devojka koja je zakasnila".

Da li ste suđeni jedno drugom - Suviše očigledne stvari koje vam daju odgovor!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs