Recept za sreću

Zašto je seks važan u vezi?

Dok neki smatraju da je seks precenjen, drugi veruju u suprotno. Međutim, u svakodnevnom životu ovaj prirodni fenomen može pomoći da se prevaziđu problemi i izvan spavaće sobe. Otkrivamo zašto je seks bitan u vezi i kako može poslužiti kao recept za bolji život.
Ljubav i zavođenje
22:26h Autor:
Zašto je seks važan u vezi?

Kažu da je seks bez emocija prazan, kao i veza bez seksa. Kada volimo nekoga i kada nam je stalo do istog, intimni odnos je korak dalje ka učvršćivanju naše veze.

Vodimo ljubav iz zadovoljstva, reklaksacije, zabave, potrebe, jednostavno jer nas čini srećnim. Nakon uzbudljivog vremena provedenog u strasnim zagrljajima naš mozak preplavlju hemijske supstance koje ga opuštaju i samim tim smanjuju nivo stresa i podstiču našu kreativnost. Ova vrsta relaksacije podiže nivo energije i obnavlja je tokom dana kada se osećamo nevoljno. Stoga, pred bitan poslovni sastanak ili naporan radni dan, recept za dopunu energije nalazi se u dve reči: dobrom seksu. Probajte!

Međutim, prema brojnim istraživanjima, seks pred spavanje dobar je i za san. Ujedno, vođenje ljubavi je najbolji prirodan način za prevazilaženje depresije. Postoji podatak da seks čini da se muškarci prvenstveno fizički osećaju bolje i energičnije, dok ženama popravlja emotivno stanje i podiže raspoloženje.

Da li ste znali da su natprosečno inteligentni i kreativni ljudi imali vrlo uzbudljiv seksualni život? Naime, Frojdu i Ajnštajnu seks je predstavljao suštinski deo života. Isti slučaj je sa većinom naučnika, političkih lidera, umetnika.

Dakle, zašto je seks važan u vezi? Zato što vam može dati neverovatan osećaj sreće, zadovoljstva i bliskosti sa voljenom osobom, više nego bilo šta što se novcem može kupiti. Pozitvno raspoloženje i dobra energija odražavaju se i na ostale sfere vašeg života.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs