Promene u zajednici

Jeste li znali da ova bračna pravila više ne važe

Mislite da baš svaki dan morate da kuvate za decu jer je to vaš posao, razvod je sramota, poseta bračnom terapeutu loš znak. Varate se. Neka bračna pravila totalno su zastarela, a neka ponašanja promenjena
Ljubav i zavođenje 29.07.2013. - 12:47h
Foto: Shutterstock

Jednom kad se venčate ne možete više da imate svoj život

 

"Obično se od žena očekivalo da jednom kada stupe u brak, potrebe supruga i dece stavljaju na prvo mesto", kaže Den Biver (Dan Beaver) bračni savetnik u Volnat Kriku. Ali ako živite potpuno po ovom principu možete da postanete frustrirani, depresivni, nesrećni. Naravno da morate da mislite na svoju decu ali svaki dan bi trebalo da učinite nešto za sebe kako biste se osećali srećno, opušteno i ispunjeno. Morate prvo zbrinuti sebe kako bi mogli da brinete o drugima.

Ostajanje u ulogama i stereotipima koji su brakom nametnuti

 

U prošlosti su se parovi u braku ponašali u skladu s ulogama koje su im namenjene i nisu preterano razgovarali o osećanjima. Sada su se stvari promienile.

 

"Pokušavam parovima da pomognem da se izraze čak i kada su jako ranjivi", rekla je Šeril Geronson (Cheryl Geroson), terapeutkinja za parove iz Njujorka. Drugim rečima, ohrabruje ih da ako su preplašeni zbog neke situacije, to i kažu, a ne da glume da su hrabri jer se to od njih očekuje. Svi smo ljudi, a priznati svoje strahove partneru samo vas može još više zbližiti. 

O seksu i seksualnim željama se ne priča

 

Jednom kada ste u braku i kada upadnete u intimnu rutinu, ako ne pričate, ne možete da shvatite da ste tek zagrebli na vrh seksualnog potencijala koji imate kao par. Možda će vam malo biti neugodno, ali prema ljudskoj seksualnosti važno je biti otvoren i spreman da jedno drugom predložite nešto novo. Možete jednostavno reći da želite da probate nešto drugačije čisto iz zabave.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

LjubavBrak

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...