Neverbalna komunikacija

Zavedite govorom tela

Koliko god da ste pametni i zanimljivi u razgovoru, izgleda da to nije presudno u ljubavi i osvajanju. Neverbalna komunikacija u zavođenju ima funkciju prvog signala i privlačenja pažnje i zato je veoma bitna
Ljubav i zavođenje 27.07.2013. - 12:52h
Foto: Shutterstcok

Sledite partnerove pokrete

 

I to bukvalno: ako se on počeše po glavi, i vi uradite isto. Naravno, treba paziti da to ne radite previše često i u isto vreme, nego se potrudite da uočite njegove najčešće pokrete, pa ih i vi ponovite nekoliko puta tokom razgovora. Uspeh ove metode se tumači drevnom željom za kopiranjem onih koji su nam privlačni.

 

Utisak ranjivosti

 

Neki stručnjaci tvrde da je ključ uspeha i za muškarce i za žene - izgledati ranjivo! Kad neko izgleda kao jelen pored vode koji čeka da se na njega baci grabljivica, među suprotnim polom u okolini nastaje uzbuna. Ovaj utisak ćete pojačati košuljom sa više otvorenih dugmića, dodirivanjem vrata, ključnih kostiju i Adamove jabučice, jer tako bukvalno pokazujete slabe tačke.

 

Gestikulirajte otvorenih dlanova

 

Otvarajući dlanove, izlažete nežnije delove ruku, a to se tumači kao gest prijateljstva, otvorenosti i dostupnosti. Gest sa dlanovima prema dole se tumači - dalje od mene!

 


Privucite pažnju na sebe

 

Kada ste u blizini partnera ili osobe koju želite da zavedete, ispustite nešto, sagnite se i pokupite bačeno. Deluje kao stari štos, ali ponekad stari štosovi opstaju jer su efikasni. Antropolozi tvrde da ćemo objekte u pokretu lakše primetiti nego one nepokretne, pa čak i ako ih možemo videti samo delićem oka. A zašto ispuštanje predmeta i saginjanje? I za to postoji jednostavno objašnjenje: sagnuto, presavijeno telo deluje privlačno.

Prekrštenim rukama na grudima pokazujemo nepoverenje, defanzivnost, kao da želimo da se od nečega odbranimo. Većinu potencijalnih partnera će to odbiti i zadržati na udaljenosti i zato ruke prekrstite samo kada želite da vas ostave na miru.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...