Dilema

Seks sa bivšim: Razlozi za i protiv

Ukoliko vam se ideja o prijateljima koja imaju seks bez obaveza čini komplikovanom, šta biste tek rekli za nastavak seksualnih odnosa sa bivšim dečkom ili suprugom?
Ljubav i zavođenje 24.07.2013. - 16:03h Autor: malezensketeme.com
Foto: Profimedia

Seks sa bivšim možda i nije tako loša ideja, pokazuju nova istraživanja iz oblasti socijalne i kliničke psihologije, ali pre nego što pomislite da je to odlično trajno rešenje za vas, pročitajte šta sve to nosi sa sobom.

 

Istraživači sa Univerziteta Arizona su pratili psihičko stanje i ponašanje 137 parova nakon raskida. Kao što ste i očekivali, oni koji su se pomirili sa raskidom, osećali su se bolje i lakše su krenuli dalje od onih koji nisu prihvatili kraj. Oni koji se nisu pomirili sa raskidom, a pokušali da preseku sve kontakte i raščiste situaciju, nisu se osećali ništa bolje od onih koji su ostali u kontaktu ili prijateljskim odnosima sa bivšim, iako je to ono što će vam svi savetovati nakon raskid.

 

Takođe, oni koji su nastavili sa seksualnim odnosima sa bivšim, prema istraživanjima, osećali su se bolje. Razlog je verovatno u tome što su njihove akcije bile usklađene sa osećanjima. Te osobe verovatno još žele da ostanu u vezi sa svojim bivšim, ali ako to ne mogu da dobij, zadovolje se delimičnim ispunjavanjem želje.

S druge strane, seks sa bivšim nije lek za sve. Budite svesni da sve dok ostajete u seksualnim kontaktima sa bivšim, rizikujete da ostanete u tom začaranom krugu i ne upustite se u novu vezu koja vam može pružiti više i ispuniti i vaše ostale želje. Velike su šanse i da ćete vremenom početi da se osećate kao da vas iskorišćava, jer se zadovoljavate nečijim mrvicama.

 

Zaključak bi bio da nakon raskida veze, ukoliko i dalje osećate bliskost i želju za bivšim partnerom, možete sebi da dopustite povremeni seks, ali budite pažljivi da to ne traje predugo i da se posle toga ne osećate još gore. Neka to bude vaš način da se izborite sa rastankom, ali prekinite sa tim polovičnim odnosom na vreme i dajte sebi priliku za neki novi početak.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...