Izbegnite katastrofu

Raskid zagarantovan: Šta nikada ne smete da kažete svom muškarcu!

Razmislite dvaput pre nego što kažete neke stvari u ljutnji za koje iskreno sumnjamo da biste voleli da ih čujete od njega
Ljubav i zavođenje 09.05.2015. - 19:33h Autor: tportal.hr
Foto: Shutterstock

Nije lako održati vezu, a reč po reč, vrlo brzo možemo da se posvađamo sa partnerom. Neke rečenice ne bismo smeli da izgovorimo pred svojim dragim. Možda ste zajedno već godinama, ali nakon što se u ljutnji izgovore neke stvari, nema povratka na staro, naročito ako je partner osetljiva osoba koja se lako uvredi. Dakle, razmislite dvaput pre nego što ćete da kažete neke stvari u ljutnji za koje iskreno sumnjamo da biste voleli da ih čujete od njega.

 

Evo koje stvari nikada ne bi trebalo da izgovorite pred svojim partnerom:

 

1. Ti nikad nećeš da postaneš uspešan!

 

Ako dečko često traži vaše mišljenje i nije siguran u svoje odluke, nikako ne smete da ga poklopite rečima: "Ti si muškarac i trebalo bi da budeš snažan, samouveren i uspešan. Nikad nećeš postati uspešan. Rođen si pod nesrećnom zvezdom." Razgovarajte, budite uz njega i motivišite ga. Tako stvari treba da funkcionišu u zdravim vezama.

 

Šta nikako ne smete da im kažete: Ribama tračeve o njima, Vodoliji da ima glupu ideju

 

2. Pravi si mamin sin!

 

Ako vaš partner spada u ovu kategoriju, tu ne može baš mnogo da se promeni. Ako je takav bio sa 20 godina, biće i sa 40 godina! Ali, ako je on čovek s kojim ste odlučili da provedete svoj život, onda rečenica: "Pravi si mamin sin" ne dolazi u obzir. Zapamtite i da je ključ za vašu sreću njegova mama koju morate mnogo da poštujete.

 

3. Da li misliš da sam lepa?

 

Ako želite da poradite na svom samopouzdanju, dečka nemojte da gnjavite ovim pitanjem. Ako vas on zaista voli, on će ot sam da vam kaže bez da ga vučete za rukav. A ako vam nikad ne daje komplimente, zapitajte se zašto ste s njim. U srećnoj vezi bi trebalo da se osećate voleno i poželjno.

 

Otkrivena tajna: 7 zlatnih pravila da zauvek bude zaljubljen u vas!

 

4. Pa to je samo posao!

 

Ako vam se dečko požali da je nakon što se jako potrudio oko nekog projekta od šefa dobio samo bujicu uvreda, morate da stanete uz njega i da mu budete podrška, a ne da nezainteresovano kažete: "Pa, to je samo posao". Mnogim muškarcima posao je vrlo bitan deo života, naročito ako jako vole to što rade i ulaze svim srcem u to. Radije recite da će sledeći put šef da prepozna njegov trud i da će se to kad-tad isplatiti. Morate da budete uz njega u takvim trenucima.

 

5. Kakva je bila tvoja bivša?

 

Iako je vrlo primamljivo, ovo pitanje ne bi trebalo nikada da postavite vašem dečku. Posebno ako se radi o škakljivim temama poput: "Da li ti je s njom bilo bolje u krevetu?" Ovakva pitanja zaboravite, koliko god vas golicala. Vrlo jednostavno: da je želeo da bude s njom, bio bi, ali nije, već je odabrao vas. Šta je bilo u prošlosti, neka tamo i ostane.

 

Sve je više parova u otvorenoj vezi: Ovako izgleda taj kontroverzan odnos!

 

6. Zar ti ona devojka nije prelepa?

 

Ovo je pitanje zbog kojeg se preznojavaju mnogi muškarci. Kobno pitanje uzrokovalo je bezbroj svađa jer koji god da odgovor čujete, neće vas oduševiti. Ako vam odgovori: "Da, zaista je prelepa, u pravu si", to će sigurno da uzrokuje svađu.

 

Možda ćete zatim da ga pitate: "Je l' ti lepša od mene? Da li bi bio s njom?" i eto novih problema! A ako kaže da devojka nije prelepa, grišće vas crv sumnje da nije bio iskren, a to takođe može da izazove krizu u vezi globalnih razmera. Dakle, ovo pitanje nemojte da postavljate jer jasno ukazuje i na manjak samopouzdanja.

 

7. Ti uopšte ne znaš da se zabavljaš!

 

Ako ste u vezi s introvertnom osobom, trebalo bi to da prihvatite i da cenite partnerove osobine. Vi volite zabave i znate kako da se dobro provedete – to je deo vaše ličnosti. Ako se dragom ne sviđa takav način zabave, to ne znači da ne zna da se zabavlja.

 

Zato dobro razmislite pre nego što mu kažete: "Ti uopšte ne znaš da se zabavljaš jer si tako povučen i dosadan". Introvertni ljudi znaju da pokažu emocije i jako su odani, ali su i vrlo osetljivi. Ako mu to kažete, lako je moguće da ga nećete nikad više videti, bez obzira koliko vas voli.

 

Rimski ljubavni horoskop: Koji znak će upoznati srodnu dušu!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...