Ne ponavljajte greške

Zašto ne treba da se vratite onom ko vas je povredio: Jedini razlog!

Emotivna povređenost se dešava i najsnažnijima među nama, jer svi imamo osećanja i sećanja koja nismo spremni da pustimo
Ljubav i zavođenje
14:06h Autor:
Foto: Shutterstock

Postoje određeni ljudi koji vas privlače, a koji su jednostavno toksični, bez obzira da li se radi o ozbiljnoj vezi ili pukom zabavljanju. Kada je reč o njima, postoji nezasita neodoljivost na način da su vam tako blizu, ali ipak van domašaja.

 

To je kao da se stalno hvatate za niti nade koje su pred vama, ali ipak na kraju vaši prsti prolaze kroz njih, bez da se uhvate. Padate pravo na glavu i to nije prvi put da ste tako nešto uradili, a ni poslednji. Volite kada se ime te osobe pojavi na displeju vašeg telefona. Sve biste dali da vidite njen osmeh. Obožavate način na koji vas ta osoba gleda kada ste sami. Ipak, gledajući u njene oči shvatate da ne dobijate odraz koji biste želeli da vidite. Tu postoji nepovezanost, osećaj udaljenosti koji vam govori da ta osoba nije uz vas niti će ikada da bude, bez obzira koliko vi to žarko želite.

 

Otkrila da je muž vara: Šokirala se kada je saznala ko mu je ljubavnica! (VIDEO)

 

Ta osoba može da vam kaže da ste prekrasni i vi želite da u to verujete, jer vas te reči dodiruju na način koji može da se definiše dvojako: i kao zadovoljstvo i kao bol. Deo vas traži taj bol koji vam dotična osoba zadaje. To je uvrnuti ciklus u kojem idete napred i nazad od te osobe, a ne možete da se sprečite da joj se ne vratite zbog svih mogućnosti za koje ste ubeđeni da vas čekaju.

 

"Možda će ovoga puta da bude drugačije", govorite sebi sa namernom naivnošću. Znate da to neće da bude tako, ali ipak zatvarate oči pred činjenicama. Problem kod osobe koja uvek bude povređena je što se donošenje odluka ne zasniva na racionalnom razmišljanju. Vi savršeno dobro znate šta se dešava, kakve će da budu posledice i zašto to nije dobro po vas.

 

Osveta se najbolje servira mokra: Nevernom ljubavniku uništila preskupu tehniku! (FOTO)

 

Svesni ste da postoji razlika između nekoga ko vas tretira kao prioritet i nekoga ko vas tretira kao opciju. Obično, racionalnost na kraju ipak pobedi, ali često je potrebno određeno vreme da se to desi. Vaše emocije vam bacaju golu istinu u lice, jer se previše lako predajete želji da ponovo budete u zagrljaju osobe koja vas je toliko puta povredila. To se može da se posmatra kao slabost i emocionalna nezrelost, što donekle i jeste tako.

 

Često su nam govorili da se ne zadovoljavamo ničim manje od onoga što zaslužujemo. Pa, zašto onda to radimo? Da li nas prepuštanje iskušenju i odustajanje od lične snage u korist nekoga ko nas dovoljno ne ceni čini slabima i nedovoljno emocionalno zrelima? Možda nas to samo čini više "ljudskima", ranjivijima, tvrdoglavijima, sve odjednom.

 

Karma utiče na ljubav: Zašto nas uvek privlače iste osobe?

 

Emotivna povređenost

jedno je od najintimnijih iskustava koje možete da doživite s nekim, odnosno od strane nekoga. Ona se dešava i najsnažnijima među nama, jer svi imamo osećanja i sećanja koja nismo spremni da pustimo. Međutim, iako možda ne možete da kontrolišete kako se osećate, svakako možete da kontrolišete način na koji vas neko tretira.

 

Koliko god mi želeli da se neko promeni zbog nas, ta osoba se nikada, realno, neće promeniti. Važno je da to prepoznate i shvatite. Postoji tako mnogo stvari koje možete da tolerišete, a rešenje leži u prepoznavanju ličnih granica i onoga što želite samima sebi. Naravno da nije lako kada spoznate da klizite u stare, poznate obrasce. Ali, na kraju, vaša sreća je u vašim rukama.

 

Neki ljudi, bez obzira koliko vas privlače, nisu vredni vaše žrtve. Neka vam to uvek bude na umu.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs