Ulepšavanje koje oni ne vole

Šta muškarci ne podnose na ženi: Od pregorelog tena do previše sjaja za usne

Ako želite da ga oborite s nogu, zaboravite na sledeće loše metode ulepšavanja, zbog kojih će on pobeći glavom bez obzira
Ljubav i zavođenje 19.07.2013. - 10:57h Autor: cure.ba

Svakog muškarca privlače određene stvari kod žena, i dok neki padaju na boju kose i očiju, druge osvajate osmehom ili izvajanim telom. Međutim, koliko god ukusu bili različiti, postoje određene beauty greške, koje će svakog muškarca naterati da izgubi interesovanje za vas.

 

Zastrašujući smokey eyes
Iako tamna senka može vaš pogled učiniti mističnim i zavodljivim, moramo vas upozoriti - bez preterivanja. Ako se malo zanesete sa nanošenjem tamne senke i olovke, možete da postignete sasvim suprotan efekat kod njega. Umesto zavodljivog pogleda, zastrašujući smokey eyes muškarce će oterati od vas, a mnogi bi mogli pomisliti da uopšte ne znate da se šminkate, pa zato na lice nabacujete sve što imate u kozmetičkoj torbici.

 

Nepravilno nanesen puder
Vidljiva crta pudera na vratu jedna je od stvari koje muškarcima bodu oči. Nepravilno nanesen puder, ali i drugačija boja vrata i lica, navode muškarce da se zapitaju zašto ne volite prirodni izgled svoga lica ili kako je moguće da se niste potrudili da barem posvetlite tu liniju i smanjite razliku koja deluje neukusno. Mnogim muškarcima će previše pudera ili zamazano i šareno lice odavati utisak da ste osoba koja ne vodi mnogo računa o higijeni.

 

Prebeli zubi
Naravno da su zubi jedna od prvih stvari koju svi zapaze kod partnera, ali i tu postoje granice. Zdravi, negovani i beli zubi uvek su in, ali niko ne voli preterano izbeljene zube jer odaju utisak plastične lutke ili lika iz horor filma. Takav osmeh muškarcima deluje lažno i nimalo privlačno.

 

Lepljiv i šljašteći sjaj na usnama
Ženskim usnama muškarci ne mogu odoleti, ali morate biti oprezne pri šminkanju. Naime, nema ni jednog muškarca koji uživa u ljubljenju sa devojkom koja nanosi puno sjaja, posebno u nekoj jarkoj boji, jer će njegovo lice biti ulepljeno i obojeno u tonu vašeg sjaja. Osim što doživljaj za vreme ljubljenja nije nimalo privlačan, ni jedan muškarac ne želi nakon ljubljenja da skida podeblji sloj sjaja sa svojih usana.

 

"Litre" parfema
Još je legendarna Coco Chanel u svoje vreme naglašavala da prava zavodnica mora nositi parfem na sebi. Međutim, nemojte bukvalno nositi čitavu bočicu mirisa na svom telu. Ne prskajte parfem do iznemoglosti, jer nije lepo niti prijatno za čulo mirisa da se omiljenim parfemom prelijete od glave do pete. Ugodan i opijajući parfem, koji se lepo oseća na vašoj koži, jeste poželjan, ali u umerenoj količini. Ako žena nosi previše parfema, muškarac u njenoj blizini će imati osećaj da se guši u toni mirisa, kom ne može da se odupre osim ako ne napusti sastanak i ostavi vas same. Nemojte mu davati bespotrebno razlog da pobegne.

 

Predugački nokti
Uredni i atraktivni nokti svakako su stvar koja se ne preskače. Ipak, muškarcima dužina ženskih noktiju i te kako igra veliku ulogu. Predugugi nokti muškarcima deluju prenaglašeno, a neki čak tvrde kako ih podsećaju na kandže mačke. Ovo ne znači da su nužno svi dugi nokti neukusni i da bi trebalo da forsirate kratke, kako biste se povinovale muškarcima.  Budite svoje i radite ono što želite, ali nemojte preći granicu dobrog ukusa, jer muška populacija to uvek primeti.

 

Umetci u kosi

 

Da li ste znali da mnogi muškarci prvo na ženi primete kosu? A, prirodna i negovana kosa je magnet za sve pripadnike jačeg pola. Zato, nikada nemojte preterivati sa nadogradnjom kose. Ne samo da postoji opasnost da vaši umetci slučajno završe u njegovim rukama, usled grubljeg seksa, već se muškarcima veštačka kosa generalno ni malo ne dopada. Ako hoće da prođe rukom od vaših ruku, preko vrata do kose, dopustite i sebi i njemu da uživanje traje, a ne da se oseća čudno znajući da to nije vaša kosa.

 

Sprženo-bronzani ten
Ukoliko niste iskvarcovani možda sa vama nešto nije u redu - ovo bi bilo mišljenje većina devojaka, koje se danas podvrgavaju veštačkom zračenju za što tamniji ten. Iako su solarijumi u Evropi sve manje popularni, izgleda da u Srbiji oni nikada nisu bili popularniji. Ukoliko postavite granicu, malo odlazaka u solarijum neće im smetati. Ali, ne dozvolite da izgledate kao plastična lutka sa sprženim tenom. Kada pitate muškarce, uvek će radije izabrati prirodan izgled pa tako i ten, bio on svetliji ili tamniji.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...