Ljubav koja je svakim danom jača

Da bih bio dobar otac, prvo moram biti dobar muž: Otac petoro dece otkriva recept za uspešan brak!

Bez ovog malog rituala bili bismo samo cimeri koji se sreću povremeno i zajedno odgajaju decu" - ističe Džastin.
Porodica
14:42h Autor:
Da bih bio dobar otac, prvo moram biti dobar muž: Otac petoro dece otkriva recept za uspešan brak!
Foto: Ilustracija Shutterstok

Tokom 12 godina braka sa suprugom Bruk, Džastin Riklefs prošao je svašta.

Šta vas čeka u ljubavi u 2015, saznajte OVDE - Jarčevima najuzbudljivije u krevetu!

Venčali su se pre nego što je on završio fakultet, Bruk je zatrudnela ubrzo nakon svadbe. Džastin je požurio da diplomira, stigla je beba, pa dva spontana pobačaja, a zatim i još četvoro dece. Džastin je često menjao poslove jer je uvek tražio što bolje plaćen, kako bi prehranio suprugu i petoro dece. Živeli su u četiri grada, stalno se selili...

Sve u svemu, živeli su brzo. Ali, za tih 12 godina koje su proletele, Džastin i Bruk naučili su 8 važnih lekcija. O sebi, jedno o drugom, o važnosti braka i zašto je vredno boriti se za njega.

OVDE pročitajte 5 iskrenih priča žena koje su varale svoje muževe - Posao mu je bio važniji, nikad nije bio tu za mene!

U ranim dvadesetim rekli su da, a ovih 8 stvari smatraju receptom za uspešan brak i ljubav koja je svakim danom sve jača:

1. Želja za potpunom jednakosti vodi u razočarenje

"Iz nekog razloga, brak smo videli kao igru. Na primer, ja ću obaviti 20 stvari, ona 20. Ako ja uradim ovo, Bruk će ono. Potpuno pogrešno. Sva lepota je u pomaganju drugom da ispuni zadatak - poslovi će biti obavljeni, a bračni drugovi provesti divno vreme zajedno" - savetuje Džastin.

Zanemarivao je, varao i na kraju ostavio - Bivša supruga otkrila 4 greške koje su je koštale braka!

2. Neka avantura živi

"Kada smo počeli da izlazimo, išli smo na duga planinarenja i romantične večere, to smo oboje voleli" - priseća se Džastin. Ali, s godinama i sve većom porodicom nakupile su se i obaveze, pa su mnogo puta propustili odlaske na ova mesta.

"Borba da avantura u vašoj vezi ne umre ne mora biti put na egzotične destinacije! Iznenadite drugu polovinu odlaskom u hotel, večerom, čak i mala poruka je dovoljna" - savetuje on.

3. Ljubite se

Džastin se trudi da svaki dan poljubi svoju ženu kada dođe sa posla i to pre nego što poljubi decu.

"Da bih bio dobar otac, prvo moram biti dobar suprug. Bez ovog malog rituala bili bismo samo cimeri koji se sreću povremeno i zajedno odgajaju decu" - ističe Džastin.

Muškarci, evo kako da zadržite ženu - 5 malih stvari zbog kojih će vas još više voleti!

4. Budite podrška partneru

Lako je voleti se u luksuzu i sreći. Kada nastupe poteškoće, Džastin savetuje da budete tu za svoju drugu polovinu u svakom smislu. Saslušajte, razumite, ohrabrite. Na kraju, sve će vam se to vratiti onda kada vam bude potrebno.

5. Poređenja ubijaju sreću

"U eri društvenih mreža, kada je svačiji život javno prikazan, lako je pomisliti da je vaš brak bezveze u odnosu na tuđi. Ali, ima i onih u odnosu na čije brakove je vaš sjajan. Nemojte igrati ovu igru, uvek postoji šansa da izgubite" - upozorava on.

OVDE pročitajte 10 zanimljivosti o braku širom sveta - Iznenadiće vas!

6. Svako bira svoju budućnost

Znamo da ima brakova koji se završavaju razvodom, a Džastin i Bruk dobro znaju da ima dana kada pomisle da je mnogo lakše otići nego ostati i boriti se.

"Svaki dan mi biramo jedno drugo. Ostajemo iskreni i priznajemo gde smo pogrešili, jer je naš brak suviše vredan da bismo ga uništili" - iskren je Džastin.

7. Okružite se prijateljima i porodicom

Brak je težak, ali isto tako i predivan. Ako živite u izolaciji, možete lakše doći u iskušenje da dignete ruke od svega. Ali, kada ste okruženi ljudima koji znaju sve o vama, imate i podršku i ohrabrenje koje će vas u tome sprečiti.

Svaka žena koja ceni sebe treba da donese ovih 15 odluka - Drugu i šestu naročito!

8. Hoćeš li mi oprostiti?

"Budimo realni, u braku razočaramo drugu polovinu više puta nego što se usuđujemo i sami sebi da priznamo. Slažemo, zaboravimo važan datum... Primera je mnogo. Ali, umesto da prebacujemo krivicu jedno na drugo, mi tražimo oproštaj. Te reči jače su i od Izvini i vode ka bržem zaceljenju rana" - priča Džastin.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs