Nezameljive

Devet razloga zašto je dobro imati male grudi: Godine im ništa ne mogu!

Nije sve u velikim grudima i velikoj guzi, ima dosta draži u malim grudima koje uspešno odolevaju godinama i gravitaciji
Zanimljivosti
15:10h Autor:
Devet razloga zašto je dobro imati male grudi: Godine im ništa ne mogu!
Foto: Thinkstock

Sve one dame koje nisu odolele trendu plastične hirurgije i koje su sačuvale svoj prirodni izgled grudi, znaju prednosti toga što imaju malo poprsje. A za one koje još uvek žalostivo gledaju u grudi Sofije Vergare, evo malog podsetnika zašto je dobro to što imaju:

Više uživate u krevetu

Na bečkom univerzitetu otkriveno je da su velike grudi čak dvadeset i četiri posto manje osetljive na dodir od malih grudi. Razlog tome vrlo je jednostavan, naime, manje grudi imaju i manje masnog tkiva, pa ih je i lakše stimulisati tokom predigre.

Sa njima duže izgledate mlađe

U tinejdžerskim godinama, vaše male grudi verovatno su vam bile najveći problem na svetu. Ali, danas možete biti zahvalni na njima. Kad zađu u starije doba, ženama sa velikim grudima dešava se da se dotične "obese", pa tako otkrivaju godine. Male grudi, za razliku od velikih, duže ostaju čvrste i podignute, te vas čine mlađima nego što jeste.

Obešene grudi? Šta to beše?

Problem obešenih grudi za vas će možda zauvek ostati stran. Jedno francusko istraživanje otkrilo je da nošenje grudnjaka ubrzava opuštanje grudi jer onemogućava rast mišićnog tkiva. Ako se ova teorija pokaže kao tačna, vi ćete bez problema moći odbaciti grudnjak, a da se ne osećate neugodno u javnosti.

Možete sve nositi

Nemate pojma koliko je teško držati velike grudi u uskom dekolteu ili stisnutoj odeći na dugmad. Iako mogu izgledati izazovno, mogu biti samo korak od neugodne situacije ispadanja pred znatiželjne poglede.

Privlačite imućne muškarce

Prema istraživanjima časopisa Psiholodži Tudej, malene grudi privlače finansijski nezavisne muškarce. Ovo se objašnjava činjenicom da veće grudi pretpostavljaju zalihe sala, što opet podrazumeva češći pristup hrani. Kako moćnijim muškarcima takve "rezerve kalorija" nisu potrebne, neće imati ni želje da se druže sa ženama koje ih nude.

Privlačite zrele muškarce

Istraživanja u Vestminsteru dokazala su da muškarci sa afinitetom prema velikim grudima imaju problema sa zrelošću, a ka tome su još i seksističkog načela. Tokom ispitivanja, utvrđeno je da muškarci koji vole velike grudi percipiraju žene kao slabašna i cmizdrava bića. Takve muškarce sigurno ne želite u svojoj blizini.

Imate bolje držanje

Kod manjih grudi, težina je drugačije raspoređena po telu, pa njene vlasnice ne moraju brinuti o hroničnim bolovima u leđima kasnije u životu. Isto tako, fizički stav im je dosta stabilniji, s obzirom da im grudi ne naginju kičmu prema napred.

Kupujte grudnjak koji želite

Kod manjih grudnjaka, nedostaci su teško uočljivi, dok se kod velikih vidi svaka sitnica. Bez obzira da li nosite dizajnerski komad intimne odeće ili obični grudnjak iz prodavnice, sa manjim prsima možete se opušteno prošetati gradom.

U dobrom ste društvu

Mislite da top modeli imaju velike grudi? Pa što onda u tom svetu rade imena poput Kejt Mos, Kameron Dijaz, Mila Kunis, Olivija Vajld i Gvinet Paltro? Ima ih, naravno, i još. Ali, ova smo spomenuli da pokažemo u kojoj vam je kategoriji mesto.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs