Godine joj nisu bile važne

Ispovest starije gospođe o vezi sa 23-godišnjakom: Bila sam presrećna, živela sam za trenutak!

Nisam trošila energiju brinući o tome da li će se i kada veza završiti. Jednostavno smo uživali u zajedničkom vremenu, priča ova gospođa
Ljubav i zavođenje 25.02.2015. - 22:55h Autor: magazin.hr
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Postoje situacije kad većina ljudi pomisli da je mlađe - slađe. Iako ne treba po svaku cenu da tražite mnogo mlađe partnere, a da ne govorimo da ako su mlađi od 20 ne bi trebalo ni da pomislite na njih, donosimo vam priču jedne gospođe koja se "spetljala" s 23-godišnjakom i otkrila nam zašto misli da bi svi trebalo da isprobaju vezu s dosta mlađom osobom.

 

1. Život se nastavlja i nakon raskida

 

On i ja smo na samom početku raspravili o činjenici da je bilo prilično očigledno da će se naša veza prekinuti u nekom trenutku, jer smo jednostavno na različitim mestima u životu. Ali svejedno sam odlučila da budem s njim. I ne samo da sam bila presrećna, nego nismo imali nikakve dramatične situacije niti smo prolazili kroz stres kakav sam ranije obično doživljavala.

 

Odlučila sam da uđem u tu vezu jer sam znala da ću biti sasvim dobro i kad odlučim da je došao trenutak za raskid, jer sam preživela i prethodne raskide. U redu, neki su bili bolniji od drugih, ali vremenom sam naučila da do raskida dođe zbog dobrih razloga i da moj život definitivno ide dalje. I da je vreme koje sam provela s nekim bilo dragoceno, na svoj način.

 

Najstarija manekenka na svetu (83) živi punim plućima: Naravno da i dalje imam seks! (FOTO)

 

Foto  ilustracija: Shutterstock
Foto ilustracija: Shutterstock

2. Nemojte da provodite vreme brinući kuda ide ova veza

 

Jedan od razloga zašto nije bilo stresnih situacija je zato što sam živela u svakom trenutku. Nisam trošila energiju brinući o tome da li će se i kada veza završiti. Jednostavno smo uživali u zajedničkom vremenu. Neprijatno mi je da priznam, ali u prošlosti sam u svakoj vezi razmišljala o tome kuda sve ide i ima li budućnosti. Tako bih unosila dodatni pritisak u vezu, a mislim da mnogi mogu da se poistovete s tim. I na kraju, veza upravo zbog toga strada umesto da napreduje.

 

3. Budite svoji

 

Ako ne brinete kuda veza vodi i da li će partner u nekom trenutku da vas ostavi, ne brinete ni o tome da li ćete da uradite nešto što će da pogorša vašu vezu i kako treba da se ponašate. Ja u vezi s mlađim dečkom nisam pratila nikakva pravila; rekla bih ono što mislim i činila šta želim. Nisam se ni na koji način sputavala i to je bio izuzetno oslobađajući osećaj. Mislim da smo se upravo zbog toga sjajno zabavljali sve vreme dok smo bili zajedno. Upravo zato, ovaj stav mislim da prenesem i u svoju sledeću vezu. A istina je da ne možete da izgradite autentičnu vezu ako niste autentično svoji.

 

Žena (63) spavala sa 3.000 muškaraca i ne misli da stane: Seks je moja strast!

 

Foto ilustracija: Thinkstock
Foto ilustracija: Thinkstock

4. Ponekad stvarno nije problem u vama... nego u partneru

 

To je nešto s čim sam se godinama mučila. Prihvatiti to da stvarno nije problem u vama nije lako. Pronalazite opravdanja za osobe s kojima izlazite, misleći da bi sve bilo u redu kad biste samo vi bili sjajni. Ali izlazeći s mladim dečkom, napokon mi je sinulo - nije bio problem u meni. Kad su dve osobe u različitim situacijama i na drugačijim mestima u životu, ne možete ništa da učinite da promenite stvari. Koliko god čarobno delovala vaša veza, ne možete da promenite osobu ni emotivno, ni psihički.

 

5 razloga zašto mlađi muškarci biraju starije žene: Faktor zabranjenog voća je jedan od presudnih!

 

5. Spremna sam da donosim bolje odluke o tome kome ću da otvorim svoje srce

 

Ovo je najbolja stvar koju sam naučila iz ovog iskustva o sebi. I način na koji sam izašla iz ove veze me je u potpunosti osvestio. Pre skoro godinu i po raskinula sam ozbiljnu vezu u koju sam se sva "uložila". Od tog raskida isprobavala sam sve i svašta, otprilike prelazeći s jednog muškarca na drugog. Pritom nisam pravila baš dobre izbore, verovatno podsvesno, kao oblik zaštite.

 

Ali iako mi je ova poslednja veza, ironično, isto bila loš odabir, njom kao da sam iscrtala puni krug i vratila srce na mesto. Shvatila sam da sam bila spremna da ponovo otvorim svoje srce i da ga podelim s nekim, i to nekim kog odaberem nakon poštenog razmišljanja. Zabavljanje s mlađim frajerom mi je otvorilo oči i postala sam svesna da sam spremna za "pravu stvar". A to je ujedno i najbolja lekcija koju sam naučila.

 

Poznati parovi i razlika u godinama: Za njih ne postoji generacijski jaz! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...