Otvoreno priznale

7 žena o bivšim: Bila sam očajna, mislila sam da više nikada neću moći da imam seks!

Godinama sam bila u stabilnoj vezi, i taman kada sam pomislila da ne postoji ništa što bi nas razdvojilo, da je naša veza savršena... on više nije bio u stanju da ima seks sa mnom. Posle nekoliko meseci „mučenja“, odlučila sam da ga ostavim, objašnjava 24-godišnja devojka
Ljubav i zavođenje
16:46h Autor:
7 žena o bivšim: Bila sam očajna, mislila sam da više nikada neću moći da imam seks!
Foto: Shutterstock

Samo zato što vaš bivši nije bio onaj pravi, ne znači da vas nije naučio nečemu važnom o životu, ljubavi, pa i o vama.

O bivšima nemamo uvek reči hvale, ali ovo je način uz pomoć kojeg ćete svoju prošlost početi da gledate drugim očima. Pitali smo neke od vas i proverili koliko zaista ima istine u tome. Dobili smo iskrene odgovore o ljubavima koje nisu trajale, ali koje su ih trajno promenile. Iz svake veze u našem životu možemo da izvučemo zaključke, prenosi Cosmopolitan.rs.

Da li je on osoba za vas ili ne: Uvek poslušajte intuiciju!

Pravi… koji mi je povratio veru u seksepilnost„Godinama sam bila u stabilnoj vezi, i taman kada sam pomislila da ne postoji ništa što bi nas razdvojilo, da je naša veza savršena... on više nije bio u stanju da ima seks sa mnom. Posle nekoliko meseci „mučenja“, odlučila sam da ga ostavim. Nikada mi nije objasnio u čemu je bio problem. Bila sam očajna. Mislila sam da više nikada neću moći da spavam sa muškarcem. Nisam imala samopouzdanja, pala sam u depresiju, čak sam se i ugojila i prestala da vodim računa o svom izgledu. Međutim, tada sam upoznala Danila. Zaljubila sam se na prvi pogled, ali neprijatno iskustvo nisam mogla da zaboravim. Bežala sam od njegovih pogleda, stidela sam se, a svaki put kada bi pogledao u moje grudi ili zadnjicu, osećala sam se tako neprijatno. Imala sam utisak da mu se ne dopadam. Kada je osetio moju nesigurnost, počeo je da mi deli komplimente. Male, ali značajne. U početku je govorio o mojim očima, usnama, a posle dužeg vremena delio je i smelije komentare. Nakon nekoliko nedelja konačno sam odlučila da spavam sa njim. U spavaćoj sobi sve je prštalo. Kad bolje razmislim, naša veza se i zasnivala na seksu. Bili smo u vezi nekoliko meseci. Iako nije bio onaj pravi, naučio me je da sa ponosom kažem: „Hej, ja sam seksi!“, Aleksandra (24)

Sumnjate da nije preboleo bivšu? Ovih pet stavki će vam dati odgovor!

Foto ilustracija
Foto ilustracija

Pravi... koji mi je pomogao da ostvarim životne ciljeve„Ivana sam upoznala na studijama. Zabavljali smo se šest meseci, ali je došao trenutak da otputujem u Barselonu na master studije. Da mi je rekao da ostanem, nikada ne bih otišla. Međutim, on je to znao i često bi govorio: ,Kada bi odlučila da ostaneš zbog mene, ne bih te ni voleo.’ Otišla sam. I nisam se pokajala. Uskoro završavam master i već sam dobila nekoliko ozbiljnih poslovnih ponuda u inostranstvu. A Ivan? Pa, bez njegovih nagovora ne bih bila ovde gde sam danas. Srećna i uspešna. On je u ozbiljnoj vezi sa drugom devojkom“, Snežana (27)

Čine vas srećnim i zdravim, iako ne primećujete: 3 stvari koje nikada ne treba da menjate na sebi!

Pravi... koji me je naučio da budem svoja„Bila sam u fazi da zavisim od muškarca. Svaki moj dan merio se prema njegovim planovima. Ako on izlazi, ja ostajem kod kuće. Ako dogovaramo sastanak, ispaljujem sve drugarice. Bila sam potpuno opsednuta. Do ludila. Ništa drugo nije me zanimalo. Drugarice su bile u fazonu da ne žele više da se viđaju sa mnom. Ali, one mi nisu bile potrebne. Niko nije... Sve dok me nije ostavio. A razlog je bio... Pa pogodite! Što nisam imala svoje ja i svoj život. Nisam ja njega sputavala, samo nisam imala svoj svet van njegovog. Razvalio mi je srce, ali sam dobro naučila lekciju. Više nikada neću biti u senci muškarca. Imam svoj životni plan i program i nijedan muškarac to ne može da promeni. Dobro, osim mog sina. Da, u srećnom sam braku već tri godine, i imam svoj hobi: šoping“, Zorana (31)

9 najvažnijih kvaliteta samouverene žene: Naročito prvi i četvrti!

Foto ilustracija
Foto ilustracija

Pravi... zbog kojeg sam postala spontana

„Nikada nisam bila osoba trenutka i sve u mom životu je moralo da bude unapred isplanirano. A onda sam upoznala muškarca kome u životu ništa nije na ček listi. Umetnik. Ustaje kada hoće, celu noć je budan i obožava putovanja. Veza je podrazumevala egzotične destinacije, ponekad čak i one manje privlačne (istraživala sam močvaru), upoznavanje različitih ljudi, život u kojem danas imaš, sutra nemaš. Nisam potpuno uspevala da ga pratim, ali sam pored njega zavolela čak pivo i glasno smejanje. Bio je suviše nestalan za mene, ali naučila sam da se u životu, ipak, ponekada treba opustiti. Raskinuli smo posle godinu i po dana i znala sam da nije gospodin Pravi, ali me je naučio da živim život sa manje stresa“, Tamara (33)

Pronađite ljubav u 2015: Pet odluka pomoću kojih ćete da zgrabite čoveka svog života!

Pravi... koji me je naučio da se dobro obučem„Pre Igora volela sam šoping, ali sam se vodila devizom da kupim što više za malo para. Njemu se dopadao moj stil, ali je rekao da nisam dovoljno bogata da bih kupovala jeftine stvari. Znala sam da je u pravu. Nije bio šoping manijak, ali voleo je da ide sa mnom u kupovinu. Davao mi je savete i naučio me je da kupujem kvalitetne stvari koje mogu da se kombinuju uz sve. Za tri godine, koliko smo se zabavljali, potpuno sam promenila stvari. Nismo više zajedno i to je posebna, bolna priča... Ali ja i dalje kupujem kako treba!“ - Natalija (25)

Foto ilustracija
Foto ilustracija

Pravi... koji me je naučio da je porodica važna

„Uvek bi me zapostavljao zbog porodice i iako se to njemu činilo kao sasvim normalna stvar, ja sa svojima nikada nisam bila bliska i to nisam umela da razumem. Ali, posle sedam godina zabavljanja, zavolela sam njegovu porodicu, shvatila šta znači zajedništvo, i takav odnos počeo je da mi nedostaje i u svojoj. Počela sam da pomažem roditeljima, bratu, postali smo nekako bliskiji. Sada oni mogu da se oslone na mene u svakom trenutku, a i ja na njih. Što se tiče njega, kada smo raskinuli, neko vreme mi je nedostajala i njegova porodica“, Milena (32)

8 navika kojih morate da se otarasite što pre: One garantuju ljubavni krah!

Pravi... koji me je naučio da nije sve u izgledu„Možete da mislite da sam narcis, ali stvarno se okreću za mnom. Međutim, kada sam shvatila da nije sve u izgledu, promenila sam pogled na svet. Bila sam dugo zaljubljena u Marka. Uvek je delovao tako mistično i bio je najpametniji u društvu. Nije bio baš popularan, ali je bio nekako svoj. Znam da sam mu se svidela, ali sam želela da se igram. Posle nekoliko meseci muvanja, konačno smo bili zajedno. On se divio mojoj lepoti, a ja njegovom znanju. Svaki put kada bismo počeli ozbiljnije razgovore o politici, umetnosti, filmovima... nisam imala preterano šta da kažem. Osećala sam se glupavo. Upijala sam svaku njegovu reč, i želela sam da poznajem stvari kao on, ali nisam uspevala da ga pratim. To me je nateralo da umesto krpica kupujem knjige. A da uz magazine, čitam i novine. Raskinuli smo posle devet meseci. Bili smo suviše različiti. Ali, ja sam shvatila da želim da budem ona koja zna.“ - Danijela (28)

5 iskrenih priča žena koje su varale muževe: Posao mu je bio važniji, nikada nije bio tu za mene!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs