Uništavaju tuđu imovinu, napadaju drugu decu, podstiču svađe

Gazirana pića povećavaju agresivnost kod dece

Rezultati studije pokazali su da bilo koji unos ovih pića dovodi do povećane agresivnosti i smanjenog nivoa koncentracije kod mališana
Vaše dete & vi
00:40h Autor:
Gazirana pića povećavaju agresivnost kod dece

Konzumacija gaziranih pića utiče na ponašanje dece do pet godina. Unos tih pića utiče na povećanje agresivnosti pokazala je studija.

Tokom istraživanja majke su pratile unos gaziranih pića kod dece na čemu su se zasnivali konačni rezultati studije koji su beleženi u 20 država u severnoj Americi.

Rezultati studije pokazali su da bilo koji unos gaziranih pića dovodi do povećane agresivnosti kod dece i smanjenog nivoa koncentracije. Oko 40 odsto dece je unosio minimum jedno gazirano pića dnevno, a četiri odsto više od četiri gazirana pića na dan.

U poređenju s decom koja nisu konzumirala gazirana pića, deca koja su unosila četiri ili više gaziranih pića imali su dva puta više šanse da uništavaju tuđu imovinu, napadnu drugu decu, podstiču svađe...

Autori studije ističu da nije poznat tačan mehanizam kojim gazirana pića utiču na decu, ali preporučuju smanjenje njihovog unosa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs