Istraživanje

Roditelji znaju najbolje? Sve više utiču na razvod dece!

Gotovo 70 odsto ispitanika priznalo je da su srećni što im je mama, odnosno porodica pomogla da otvore oči i da istaknu mane partnera, koje oni nisu videli, jer im je to dalo sasvim drugačiju perspektivu o njihovom braku
Ljubav i zavođenje
21:18h Autor:
Roditelji znaju najbolje? Sve više utiču na razvod dece!
Foto: Thinkstock

Čini se da majke imaju veliki uticaj među razvedenima. Naime, istraživanje britanske advokatske kancelarije Slater & Gordon, sprovedeno na nešto više od 2000 razvedenih ljudi, još jednom je potvrdilo da porodica ima veliki uticaj na donošenje važnih životnih odluka pojedinca, a to važi i za odluku o razvodu braka.

Koji su znakovi za uzbunu koje zaljubljeni ne primećuju pročitajte OVDE.

U 63 odsto slučajeva, roditelji, braća i sestre uticali su na takve odluke, ali najveći uticaj među njima imaju majke. Gotovo 70 odsto ispitanika priznalo je da su srećni što im je mama, odnosno porodica pomogla da otvore oči i da istaknu mane partnera, koje oni nisu videli, jer im je to dalo sasvim drugačiju perspektivu o njihovom braku.

38 odsto njih priznalo je da je mislilo da je sve u redu s njihovim brakom, dok nisu čuli onu drugu stranu. Što se tiče porodice partnera, složili su se da se njegova porodica previše mešala u njihov odnos, a 44 odsto njih otkrilo je da se nikad nisu slagali s njima.

"Roditelji, čak i ako ne žele da se mešaju, vide šta nije u redu s brakom njihove dece. Takvo mišljenje definitivno menja sve, a ipak su roditelji ti koji žele sve najbolje svojoj deci", zaključak je istraživača.

A koji su trikovi da pridobijete njegove saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs