Učite iz njihovog iskustva

6 ispovesti razvedenih koji nisu dočekali godišnjicu braka: Smatrao me je svojom imovinom!

Mnogi kratkotrajni brakovi ne potraju zato što parovi pretpostavljaju da će veza da se promeni nabolje nakon venčanja, što uopšte nije slučaj
Ljubav i zavođenje 17.02.2015. - 19:10h Autor: magazin.net.hr
Foto: Thinkstock

Teško je nabrojati sve poznate parove koji su požurili da sklope brak, da bi posle samo nekoliko meseci predali papire za razvod. Ali, to se ne događa samo u Holivudu, već većina nas danas poznaje bar jedan par koji je doživeo isto to. Mnogi kratkotrajni brakovi ne "požive" zato što parovi pretpostavljaju da će veza da se promeni nabolje nakon venčanja, što uopšte nije slučaj, naprotiv.

 

Predstavljamo vam iskrene priče ljudi koji su preživeli kratkotrajne brakove, pa neka vam njihova iskustva budu poučna.

 

12 godina živela u braku bez seksa: Osećala sam se nepoželjno, suprug me nije primećivao!

 

"Sačuvaću vas tužne priče. Bili smo zajedno četiri godine. Imala sam neke nedoumice, ali sam se, delimično zbog nekih prošlih problema koje sam imala sa svojom porodicom, ipak udala za njega. On je stvarno bio sve što sam imala i previše sam se oslanjala na njega. Kad sam želela da pričekam sa venčanjem, rekao mi je koliko me voli i kako ćemo da uspemo zato što pripadamo jedno drugome. Verovala sam mu zato što sam ga volela. Nakon šest meseci me prevario. To je bila prva prevara otkad smo zajedno. Ipak, pokušali smo da radimo na vezi, ali on je zaboravio na prvu godišnjicu braka zato što je bio s njom napolju. Napokon sam zatražila razvod i službeno smo se razveli u decembru."

 

"Venčali smo se zato što sam je voleo, a mislio sam da i ona mene voli, očigledno. Mislim, čak me je i zaprosila, iako je ustvari izvela stvar tako da ja njoj postavim pitanje (da, bio sam idiot). Šta se dogodilo nakon venčanja? Postala je druga osoba. Nikad nije bila kod kuće kad i ja i uvek je izlazila s prijateljima. Prestala je da plaća stanarinu i režije. Sve sam ja morao.

 

Navodno su je opljačkali, pa sam joj dao svoju kreditnu karticu kako bi imala za osnovne stvari poput benzina, da bi ona otišla i potrošila hiljade na gluposti. Kada me je ostavila, izgrebala mi je auto ključevima i rekla da je pre nekog vremena srela novog frajera u klubu. Bili smo zajedno više od osam godina pre nego što smo se venčali, a ovo se sve odigralo za nekoliko meseci braka. Iako nije trebalo da osećam gubitak nakon što me ostavila, i dalje me boli, a prošle su godine od svega."

 

7 znakova da je vaš brak od samog početka osuđen na propast: Da li ste bili suviše mladi?

 

"Udala sam se za njega zato što sam bila sva srećna što sam deo velike porodice pune ljubavi, budući da je moja bila disfunkcionalna i puna zlostavljanja. On je godinama štedeo kako bi kupio kuću (počeo je pre nego što smo se upoznali), i bio je sav srećan što ćemo s mojom platom još ranije da dođemo do cilja. Dogovorili smo se da ćemo da počnemo da radimo na bebi pola godine posle venčanja, bez obzira što on nije imao seks sa mnom, niti je obraćao pažnju na to da me zadovolji u krevetu.

 

Situacija se nije promenila, osim što bi me povremeno napao što još nisam trudna. Napokon sam ga ostavila kad se izdrao i psovao me, nazivao me različitim imenima, usred krcatog restorana na rođendanu prijateljevog malog deteta. Zaključila sam da se prepao kupovine zajedničke kuće i bebe, ali jednostavno nije imao hrabrosti da mi to tako kaže. Samo je pasivno-agresivno potkopavao našu vezu i postajao sve besniji i zločestiji."

 

 

"Bili smo jako mladi, glupi i nismo znali šta želimo. Ustvari, ona je znala, a to je bio neko drugi. Nažalost, tokom vremena koje smo proveli zajedno, pronašla je načine kako da uništi veze s nekoliko mojih jako dobrih prijatelja i upropasti mi šanse da se posle pomirim s njima."

 

Pismo razvedene majke koje svi treba da pročitaju: Ljubav prema deci veća je od moje krivice!

 

"Moj bivši i ja smo bili najbolji prijatelji sedam godina. Svi su mislili da smo srodne duše. Napokon smo počeli da izlazimo i da živimo zajedno. Bili smo ludo zaljubljeni i nakon malo više od godinu dana smo se venčali. Mesec dana kasnije, on je izašao na piće s prijateljima. Probao je kokain... i to je bilo to! Postao je alkoholičar i narkoman. Očistio je naše bankovne račune, ukrao sve pare, pretio mi nasilno i na kraju nestao.

 

Zatim se predozirao i proveo nekoliko meseci na lečenju, samo da bi nastavio s drogiranjem čim je izašao. Iako ovo zvuči kao da smo bili neki jadnici, on ustvari dolazi iz bogate porodice, višeg sloja i visoko je obrazovan. Njegovo ponašanje je za sve nas bio veliki šok. Od venčanja do dolaska na sud kako bismo se razveli prošlo je tačno osam meseci. On je još uvek narkoman, a meni to i dalje slama srce."

 

Zanemarivao je, varao, i na kraju ostavio: Bivša supruga otkrila 4 greške koje su je koštale braka!

 

"Da skratim priču: ona je počela da voli nekog drugog. To je bilo najgorih 90 dana mog života."

 

"Moj bivši muž je mislio da mu venčani list daje pravo da se ponaša kao da sam njegova imovina i da radi šta želi. Potpuno je zanemario moja osećanja, jer sam i tako "morala" da budem s njim. E, pa, pogrešio je. Bila je to užasna situacija, ali naučila sam mnogo iz nje. Kao to da, ako te frajer prati stalno i čak ti sabotira kompjuter kako bi izašla s njim, on verovatno nije neko s kim želiš da budeš u vezi. (Imala sam tad samo 18 godina, šta da kažem...)"

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...