Istraživanje

Oprez: Veze pucaju kad se najmanje nadate!

Stručnjaci za veze objašnjavaju da su upravo veliki datumi poput godišnjica i praznika, često trenutak kada se nezadovoljna strana odluči za prekid
Ljubav i zavođenje
04:30h Autor:
Oprez: Veze pucaju kad se najmanje nadate!
Foto: Thinkstock

Istraživanja su pokazala da veliki broj veza bude prekinut baš tokom najromantičnijeg dana u godini! Da stvar bude gora, za takve raskide je tipično da jedna strana bude apsolutno zatečena i iznenađena odlukom partnera, piše Cosmopolitan.rs.

Dakle, dok vi sa osmehom kujete planove za romantičan i seksi Dan zaljubljenih, on vam možda sprema korpu! Naime, stručnjaci za veze objašnjavaju da su upravo veliki datumi poput godišnjica i praznika, često trenutak kada se nezadovoljna strana odluči za prekid.

Ekspert za ljubav i seks Trejsi Koks objašnjava da povod za proslavu, poput Dana zaljubljenih, može da posluži i kao povod za osvešćenje i shvatanje da veza u kojoj se nalazite ne pruža ono što zaista želite. Brojni parovi se baš u ovo doba godine fokusiraju na probleme u vezi i postaju svesni problema.

Dakle, ako je nestabilna veza uspela da „preživi“ novu godinu, 14. februar bi mogao da bude novi dan D za raskid.

"Godišnjice, Nova godina, Dan zaljubljenih i slični datumi, teraju nas da razmišljamo o našim životima onome što smo postigli i u smeru u kome se krećemo", objašnjava Trejsi.

Tada bi često mogle da nam se zavrte po glavi sledeće misli: Nesrećna sam i moram da učinim nešto po tom pitanju. Ne mogu da se foliram i kupujem poklon, kada se realno već dugo ne osećam zaljubljeno!

"I upravo u tom trenutku odlučite da nešto promenite, pa ostavite partnera", kaže Trejsi.

Proslava važnih i okruglih rođendana, poput dvadesetog, tridesetog i pedesetog može da ima slične posledice.

"Svi imaju svoj plan i žele da postignu nešto u životu do određenih godina. Ako shvatimo da osoba sa kojom smo trenutno ne može da nam pomogne da iste i ostvarimo, verovatno ćemo odlučiti da prekinemo", nastavlja Trejsi. "Dešavanja u životima bliskih ljudi, takođe, mogu da utiču. Ako se vaša prijateljica verila na Dan zaljubljenih, a vašem dragom prsten nije ni na kraj pameti, možda ćete shvatiti vaša veza nikud ne vodi".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs