Prvi pokazatelji

7 znakova da je vaš brak od samog početka osuđen na propast: Da li ste bili suviše mladi?

Istraživanje je pokazalo da je stopa razvoda povezana sa dužinom vremena koje je par proveo u vezi pre braka - par koji je bio u vezi tri godine ima 39 odsto manju šansu da se razvede od para koji je u vezi bio manje od godinu dana
Ljubav i zavođenje 02.02.2015. - 19:58h
Foto: Shutterstock

Na samom početku braka, kada je sve lepo i sjajno, teško je razlučiti koji problemi su pravi, a koji su samo prolazni nesporazumi.

 

Neretko se dešava da se brakovi raspadnu kada obe strane već izmučene problemima, pa ako želite da to izbegnete, prepoznajte znakove koji vam govore da brak sa njim nema svetlu budućnost!

 

10 razloga za razvod koji su se stvarno desili - Papagaj mi je rekao da si me prevario! Nasmejaće vas do suza!

 

1. Svađe oko novca već na početku

 

Ako ste se posvađali zbog novca već na medenom mesecu, verovatno nećete biti zajedno zauvek. Neslaganja oko finansija na početku braka povezana su s kasnijim nezadovoljstvom u braku. Istraživanje je pokazalo da je novac najverniji pokazatelj mogućnosti razvoda, baš kao i plate supružnika i nivo finansijske sigurnosti.

 

2. Prebrzo ste se venčali

 

Istraživanje je pokazalo da je stopa razvoda povezana sa dužinom vremena koje je par proveo u vezi pre braka. Par koji je bio u vezi tri godine ima 39 odsto manju šansu da se razvede od para koji je u vezi bio manje od godinu dana.

 

6 sitnica zbog kojih će vas još više voleti - Ženski postupci koje muškarci potajno obožavaju!

 

 

3. Imali ste skupo venčanje

 

Isto istraživanje pokazalo je da su parovi koji su imali skupa venčanja češće završili razvodom. Žene čija su venčanja koštala najmanje 20.000 dolara imale su 3.5 odsto veće šanse da se razvedu, u odnosu na žene čija su venčanja koštala između 5.000 do 10.000 dolara.

 

Želela je unikatnu venčanicu - Mlada rukom prišila 22.000 guščjih pera na haljinu! (FOTO)

 

4. Navike vezane za alkohol

 

Ako jedan od partnera više pije, veća je šansa da se par razvede. Studija sugeriše da je razlika u navikama ta koja uzrokuje probleme, a ne sam alkohol.

 

5. Razvod u vašem krugu prijatelja i porodice

 

Istraživanje objavljeno u dnevniku Social Forces otkriva da razvod može biti kao društvena zaraza i raširiti se među prijateljima i porodicama. Ako se neko u vašoj mreži prijatelja i porodice razveo, imate 75 odsto više šanse da ćete se i vi razvesti. Takođe, naučnici tvrde da osoba koja se razvede utiče na prijatelje, ali i prijateljeve prijatelje.

 

7 bračnih saveta koje niko ne želi da čuje - Uvek možeš da se razvedeš!

 

6. Velika razlika u godinama

 

Isto istraživanje je dokazalo da parovi među kojima je veća razlika u godinama imaju veću šansu da se razvedu. Supružnici između kojih stoji razlika od deset godina, imaju 39 odsto više šanse da se razvedu od onih koji su isto godište.

 

Poznati parovi i razlika u godinama - Za njih ne postoji generacijski jaz! (FOTO)

 

7. Bili ste mladi kada ste se venčali

 

Istraživanje u sklopu projekta The National Marriage potvrdilo je ono što mnogi misle - parovi koji su se venčali u ranim dvadesetim ili pre, imaju veće šanse da se razvedu od onih koji su sudbonosno Da izrekli bar nekoliko godina kasnije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs