Počnite sa njima što pre

Dve male reči koje mogu da spasu vezu, a nisu Volim te: Upotrebljavajte ih što češće!

Američki psiholog Vilijam Džejms istakao je da je jedan od najčešćih dubinskih razloga raskida veze upravo činjenica da se jedna ili obe osobe ne osećaju cenjeno. Zato je otkrio koje dve male reči mogu da spasu većinu veza
Ljubav i zavođenje
10:54h Autor:
Foto: Shutterstok

Američki psiholog Vilijam Džejms istakao je da je jedan od najčešćih dubinskih razloga raskida veze upravo činjenica da se jedna ili obe osobe ne osećaju cenjeno. Zato kaže da su dve male reči koje mogu da spasu većinu veza – "hvala ti".

 

Problem, navodi Džejms, nije u tome što nikad ne govorimo hvala, jer je sasvim normalno da se zahvalimo nekome kada za nas učini nešto lepo – problem je u tome što često ne percipiramo da je neko uradio nešto lepo jer je previše obično.

 

Kojih 5 malih navika zbližavaju parove saznajte OVDE.

 

"Hvala ti" ne sme da se govori samo kad je sasvim očigledno da druga osoba očekuje pohvalu, već je potrebno da je govorite i u situacijama u kojima ona to ne očekuje.

 

"Ali podrazumeva se da sam zahvalna" – Džejms navodi da je ova rečenica jedna od najopasnijih u vezi. Ako se podrazumeva da smo zahvalni, lepo je to svejedno naglasiti, jer partner možda ne zna da se vama podrazumeva i samo misli da niste primetili njegov trud.

 

Isto je i s muškarcima – većina njih nema potrebu da se zahvali partnerki na večeri koju je satima pripremala, jer je tako nešto postalo sasvim normalno. Žena onda misli da je on ne ceni i partneri vremenom počinju da se udaljavaju.

 

Dakle - "hvala ti" su male reči koje mogu da vam spasu vezu.

 

OVDE pročitajte muške kriterijume - šta radi savršena devojka.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...