Neslavna titula

Naučno dokazano: Muškarci su gluplji od žena!

Naučnici su došli do ovog saznanja analizom ljudi nagrađenih Darvinovom nagradom, koja se dodeljuje zbog najglupljih smrti
Zanimljivosti
22:28h Autor:
Naučno dokazano: Muškarci su gluplji od žena!
Foto: Thinkstock

Ma što mi mislili o ovome, jedno je sigurno - muškarci češće prave gluposti u odnosu na žene, barem tako tvrde naučnici.

Oni su do ovog zaključka došli na osnovu rezultata studije, analize Darvinovih nagrada koje donose godišnji pregled najglupljih smrti, a tu neslavnu titulu odnose muškarci u čak 90 odsto slučajeva - piše Dejli mejl.

OVDE saznajte zbog čega Holandija neće zaboraviti ovu prosidbu - Muškarac angažovao dizalicu koja je srušila krov na 6 kuća!

Na neslavnoj listi najglupljih smrti našli su se terorista koji je otvorio svoje pismo-bombu i tako stradao, muškarac koji je putovao u šoping kolicima koje je prikačio za voz, čovek koji je izgubio testis dok je pokušavao da se seksualno zadovolji trakastom brusilicom - ali ipak je isključen iz nagrada jer je naposletku "popravio" situaciju pištoljem za spajalice!

Od 332 analizirane nezavisne nominacije, 14 njih je isključeno jer ih dele muškarci i žene, odnosno avanturistički parovi. Od preostalih 318 nominacija, 282 odlaze muškarcima, a tek 36 ženama.

Zbog čega muškarci nisu sposobni z abrak sve do 43. godine, pročitajte OVDE - Emotivno nezreli!

Naučnici su zaključili da su muškarci uverljivo češće "idioti" zbog svoje nepažnje i nedostatka razumnog rasuđivanja, a razlika u polovima je i u tome što se muškarci češće upuštaju u rizične situacije zbog, navodi se, društvenog dokazivanja, udovoljavanja svojim nagonima i većoj sklonosti korišćenju droga i alkohola.

Darvinove nagrade dodeljuju se ljudima koji su zbog glupih odluka i razmišljanja "spasili" čovečanstvo od svojih gena, omogućavajući nam da postanemo pametnija vrsta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs