Obratite pažnju

6 stvari koje srećni parovi svaki dan rade: Upoznajte njegov jezik ljubavi!

Zagrlite vašeg partnera bar dva puta dnevno u trajanju od 20 sekundi - toliko treba oksitocinu da poraste i da vam se javi taj fantastični osećaj
Ljubav i zavođenje 15.12.2014. - 14:26h Autor: Stil
Foto: Thinkstock

Ako zaista želite da vam veza bude kvalitetna, nemojte se uzdati u sreću i trenutna osećanja.

 

Parovi koji imaju višegodišnje i višedecenijske veze i te kako rade na tome i ulažu u svoj odnos, a ovo je 7 navika koje oni svakodnevno praktikuju i uživaju u tome!

 

OVDE pročitajte 5 zlatnih ljubavnih saveta - Usvojite ih što pre ako želite da zadržite partnera!

 

1. Provodite vreme zajedno

 

Posao i svakodnevne obaveze oduzimaju većinu našeg vremena, ali da biste imali kvalitetnu vezu, oboje morate pronaći malo vremena samo za vas dvoje. Ne možete ostati povezani ako se praktično i ne sretnete kod kuće i samo legnete u isti krevet. Tako dolazi do udaljavanja i zahlađenja odnosa, što nikako nije dobro. Ako ste prezauzeti, dogovorite se i odredite koje će vreme biti posvećeno samo vama i ispoštujte to bez obzira na sve ostalo. Tada razgovarajte, idite u šetnju, na romantičnu večeru, bilo šta što mislite da će unaprediti vaš odnos.

2. Upoznajte jezik ljubavi vašeg partnera

 

Ovo je jedna od najvažnijih stavki. Svako ceni različite stvari u vezi i različito ponašanje, pa bi trebalo da se potrudite da otkrijete koje gestove vaš partner najviše ceni. Parovi često imaju potpuno drugačije mišljenje o tome, ali se jedan drugom prilagođavaju. Ako ne znate šta je to za vašeg partnera, pitajte ga bez straha.
Počnite razgovor rečenicom tipa: "Šta te je od stvari koje sam danas uradila oduševilo i učinilo da se osećaš voljenim?" Bolje da vam on kaže nego da se mučite, a ništa ne postižete.

 

Kojih 11 vrsta veza postoje, pročitajte OVDE - Sigurno ste bili barem u jednoj od njih!

 

3. Zagrljaj od 20 sekundi dva puta dnevno

 

Ovo vreme je određeno sa razlogom - toliko treba oksitocinu da poraste, što vam daje taj divan osećaj mira kada ste uz voljenu osobu. Osim što će vas još više povezati, to će vas i osloboditi stresa. Na primer, grlite svoju drugu polovinu pre i posle posla - to će vam obezbediti divan početak dana, ali i psihičko olakšanje nakon napornog posla.

 

4. Slušajte ga bez prekidanja

 

Ništa ne pruža bolji dokaz ljubavi kao stvarno slušanje partnera - o osećanjima, mislima, planovima, poslu, bilo čemu. Slušanje bez upadanja u reč je veština sa kojom se mnogi parovi muče, ali kada se jednom savlada, za drugu stranu je neprocenjiva! Saslušajte ga, zagrlite i poljubite, tada će osetiti vašu maksimalnu podršku i razumevanje.

 

OVDE otkrijte kako da naučite muškarca da vas sasluša i razume - Nikada ne počinite razgovor napadom!

 

5. Stvarno planirajte budućnost

 

Zajedno postavite neke ciljeve i trudite se da ih ostvarite. Na primer, obećajte jedno drugom da ćete svakog meseca ići na večeru ili izlet. Ono što u usputnim razgovorima kažete, poput želje da otputujete na neko rajsko ostrvo, nema nikakvog efekta, niti se računa kao planiranje budućnosti.

 

6. Ohrabrujte jedno drugo

 

Svakome treba ponekad ponovno uverenje za jednu istu stvar, nešto kao podizanje samopouzdanja. Ne čekajte da vš partner dođe u stanje da mu je to preko potrebno, već ponavljajte ponekad ono što znate da ga ohrabruje.

 

A kojih 5 stavova svaka žena treba da ima u vezi, pročitajte OVDE - Ne dozvolite da vas ponižava i manipuliše!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs