Američko istraživanje

Nije optimistično: Sreća u braku opada odmah nakon venčanja!

Iako urbani mit kaže da je najveća kriza u sedmoj godini braka, istraživanje je pokazalo da ona nastupa između 10. i 15. godine
Ljubav i zavođenje 10.12.2014. - 15:50h Autor: Tanjug
Foto: Shutterstock

Sreća u braku počinje da opada odmah nakon venčanja, ali suprotno urbanom mitu, kriza ne nastupa u sedmoj godini nego kasnije - između 10 i 15 godine braka.

 

Kako prenose elektronski mediji, to je pokazalo istraživanje naučnika sa univerziteta Brigam Jang u Juti, sprovedeno među više od 2.500 žena koje su odgovarale na pitanja o kvalitetu svojih brakova od "sudbonosno da" do 35. godišnjice.

 

Žene rođene krajem 50. ili početkom 60. godina prošlog veka koje su se udale u svojim dvadesetim godinama, odgovarale su i na pitanja o tome koliko se često sa muževima prepiru oko kućnih poslova, vaspitanja dece, njihovih izlazaka i gledanja drugih žena.

Odgovori su pokazali da u većini brakova sreća i komunikacija kreću silaznom putanjom od samog početka - i nikad se ne poprave.

 

Kako pametni telefoni uništavaju brak i veze pogledajte OVDE.

 

Oko 65 posto žena je kazalo da je sa godinama braka nivo sreće koju su osećale bio sve manji, a 85 posto da sve manje vremena provode u čavrljanju i smejanju sa suprugom.

 

Prva opasnost za vezu dolazi posle 10 godina braka. Rezultati istraživanja američkih naučnika, objavljeni u časopisu Social Science Researć, pokazuju da prepirke, svađe i prateće napetosti dosežu vrhunac između 10. i 15. godine braka.

Za one koji uspešno prebrode kritične godine, stvari posle kreću nabolje, a za one koji su zaista strpljivi oko 35. godišnjice brakovi su skladni kao na početku.

 

5 saveta kako da izbegnete nepotrebne svađe pogledajte OVDE.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...