Pokušajte

Spasite vezu: Izbegnite četiri male navike koje stvaraju velike probleme

Ne prekidajte partnera dok govori, izbegavajte kolutanje očima, dogovorite se oko pospremanja nereda i ne budite sitničavi
Ljubav i zavođenje
22:40h
Spasite vezu: Izbegnite četiri male navike koje stvaraju velike probleme
Foto: Shutterstock

U vezi u kojoj je izraženo nezadovoljstvo, male stvari postaju velike prepreke i sledeća stvar je da jedno od vas govori: "Ne mogu više". Proverite ove četiri loše navike i učinite male promene za veliki napredak.

Prekidanje dok govori

Osim ako oboje ne funkcionišete tako da jedno drugome upadate u reč i tako skladno komunicirate, prekidanje je ružno i nepristojno. Jedno istraživanje ga čak izjednačava sa demonstracijom moći nad drugom osobom, što narušava intimnost.

Šta učiniti? Dva ili tri puta nedeljno omogućite mu da govori o svemu što mu je u tom trenutku bitno. Vi ga za to vreme slušajte bez prekidanja. Ako je potrebno, namestite alarm na pet minuta.

Kolutanje očima

Ovo je još jedan izraz nepoštivanja. Istina, ništa ne govorite, ali tim malim pokretima očiju odajete omalovažavajući stav, što narušava poverenje.

Šta učiniti? Ako vaš partner to radi, moguće je da to radi nesvesno. Zato mu ukažite na to i objasnite mu kako se zbog toga osećate. Kad postane svestan problema, kolutanje očima će se sigurno smanjiti, a i imaće šansu da se izvini.

Nepospremanje nereda za sobom

Budimo realni, neki su uredni, a neki nisu, te prihvatanje tih razlika može da smanji ljutnju. Ako vam smeta kada vaš partner ostavi mokar peškir na podu kupatila ili ako vas izluđuje neka druga neuredna navika, skrenite mu pažnju na to, jer odbijanje da srazgovarate o tome pojačava bes i udaljava vas.

Šta učiniti? Recite partneru koje vam tri stvari najviše smetaju, i predložite mu da izabere onu koju će mu biti najjednostavnije da promeni. Ili neka učini mala poboljšanja (30 ili 40 odsto) u sve tri stvari.

Sitničavost i ispravljanje

Postoji više od jednog načina da se posuđe složi u mašinu za pranje sudova, da se detetu promene pelene ili da se ispriča priča o tome kako ste se upoznali. Ali ima i onih koji uvek ispravljaju i najsitnije detalje.

Šta učiniti? Kad sledeći put osetite potrebu da mu objasnite da čaše idu na gornju rešetku ili da ste na prvom sastanku bili u italijanskom, a ne u kineskom restoranu, duboko udahnite i ništa ne govorite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs