Melem za oči i dušu

Zašto muškarci vole ženske grudi?

Osim što su važna erogena zona i simbol plodnosti, ženske grudi imaju još mnogo značenja – barem za muškarce
Ljubav i zavođenje 14.07.2013. - 20:33h Autor: tportal.hr
Foto: Shutterstock

Da muškarci vole ženske grudi opšte je poznata činjenica, ali žene svejedno ne razumeju tu mušku fascinaciju grudima. Nije to samo zato što su lepe ili što su simbol ženstvenosti, razlozi su zapravo različiti i vrlo zanimljivi. Pa, da vidimo. 


Smiruju ih
U ovom surovom svetu punom oštrih rubova – u doslovnom i prenesenom značenju – ženske grudi dođu kao melem na ranu. Oble, jedre i tople uspešno smiruju muškarce. Naravno, podsvesno ih podsećaju i na najranije detinjstvo kada su ih hranile i pružale osećaj sigurnosti, stabilnosti i zaštićenosti.

Simbol plodnosti
Grudi su jedne od glavnih obeležja ženstvenosti. Ako su jedre i lepe, kod muškarca podsvesno bude osećaj plodnosti, obilja i zdravlja, ali i osećaj za produženje ljudske vrste. Ženske grudi za muški pol označavaju žensku sposobnost za davanje i održavanje života, te brige i nežnosti. 

Važna erogena zona
Muškarci znaju da su ženske grudi izuzetno osetljive, te su stoga važna erogena zona. Budući da svaki pravi muškarac želi da pruži ženi užitak, zna da grudi u tome imaju važnu ulogu pa će nastojati da ih proučiti – u svakom pogledu. 

Prijatne su oku
Muškarci su vizuelni tipovi i uzbuđuje ih ono što vide (a, katkad i ono što ne vide). Upravo zato često gledaju u ženske grudi, čak i kada to nije baš pristojno. Znaju da je to jedan od najvažnijih delova tela kada je reč o seksualnosti.

Uticaj društva
Možda bi bilo bolje reći da je, zapravo, reč o uticaju medija s obzirom na činjenicu da smo svakodnevno izloženi velikom broju fotografija ženskih grudi. Budući da ih stalno bombarduju takvim informacijama, muškarci postaju programirani – ženske grudi su predmet žudnje.

Privlačnost skrivenog
Za razliku od ženskih ruku koje su uvek izložene kad je toplo, grudi su uvek skrivene. To je ono što golica maštu muškaraca, a ženske grudi čini gotovo mističnim predmetom i objektom znatiželje i požude.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...