Obratite pažnju

Muškarci, ne žurite dole: Kako da ženu stvarno uzbudite i dovedete do vrhunca!

Neki muškarci i dalje veruju da je za zadovoljavanje žena samo bitna veličina penisa, penetracija i dužina erekcije, kaže doktor Ian Kerner, seks ekspert
Škola sexa
15:00h Autor:
Muškarci, ne žurite dole: Kako da ženu stvarno uzbudite i dovedete do vrhunca!
Foto: Shutterstock

Ništa, ali stvarno ništa muškarca ne može više da usreći nego kada vidi svoju lepšu polovinu kako se uvija, drži za posteljinu i stenje pri svom vrhuncu. Ali nekada se dogodi da partnerka isfolira orgazam, što realno nijednom muškarcu ne može da prija, prenosi Men's Health. Šta je pošlo naopako?

"Neki muškarci i dalje veruju da je za zadovoljavanje žena samo bitna veličina penisa, penetracija i dužina erekcije" kaže dr Ian Kerner, seks ekspert i autor knjige "She Comes First: The Thinking Man’s Guide to Pleasuring a Woman". "Ali postoji velika količina nervnih završetaka koji su povezani sa ženskim orgazmom, tako da malo poznavanje ženske anatomije može daleko da vas odvede"!

Muškarci, ako želite zaista da zadovoljite svoju dragu, primenite sledeće strategije:

Pošaljite joj suptilnu porukuNaučnici veruju da emocionalna intimnost igra značajnu ulogu u ženskom seksualnom ciklusu, što znači da bi trebalo svoj mozak da istrenirate da odmah po susretu sa nekom devojkom ne razmišljate o tome kako bi izgledala bez odeće i u vašem krevetu. U stvari, trebalo bi da podstaknete osećaj povezanosti između vas dvoje ne bi li je uzbudili. Stručnjaci sugerišu da počnete sa malim gestovima pre nego što se spremite za glavni "događaj". Savet stručnjaka je da joj za vreme doručka pošaljete neku poruku tipa: "Jedva čekam da te vidim večeras", kako bi ste joj skrenuli pažnju da vam je stalo.

Zaboravite seks na brzakaMuškarcima je nekada potrebno nešto na brzinu kako bi se malo "izduvali", ali žene su malo komplikovanija bića u svakom mogućem aspektu, pa i seksu. Ukoliko je odvučete na brzinu, veoma su male šanse da ćete je odvesti do vrhunca.

"Ukoliko su vam u susednoj sobi još 5 prijatelja ili ona mora da odgovori na 10 mejlova, biće veoma teško da ona doživi vrhunac", kaže Kerner i dodaje; "Da bi se žene stvarno uzbudile, delovi mozga koji su povezani sa stresom i nervozom moraju biti deaktivirani".

Dakle, odvedite je u neku opuštajuću atmosferu i ne zaboravite da sve radite malo sporije. Većina žena zahteva od 15 do 20 minuta punog seksualnog uzbuđenja kako bi doživele vrhunac sa partnerom.

Starija žena i mlađi muškarac - OVDE saznajte zašto je to sjajan spoj u seksu!

Nastavite sa ljubljenjem

Sada kada ste svesni da je ženskom telu potrebno malo više vremena da se zagreje, jasno vam je i da je kod ženskog orgazma sve svedeno na održavanju uzbuđenja? Jedan od lakših načina da to učinite, barem prema dr Pati Briton kliničkog seksologa, je da se vratite na prvu bazu, koja će vam pomoći da ostvarite dublju vezu dok uzbuđenje raste.

"Vratite se na ljubljenje i od toga napravite čin koji će trajati i tokom seksa, ne samo tokom predigre. Zvuči malo praistorijski, ali ljubljenje je veoma važno za nju, ono šalje biolektrične šokove kroz njeno telo koji joj pomažu da se opusti" zaključuje Briton.

Pohvalite njeno teloNa pola seksualnog čina muškarci uglavnom razmišljaju nešto tipa: "Ooo, da konačno se desilo, sad si moja" ili "Bravo, vrhunska je riba". Ali ženski mozak funkcioniše više po principu: "Da li moja guza izgelda veliko". Kako je više istraživanja pokazalo da čak i najmanje nesavršenstvo na telu može da je omete u uživanju, uradite šta možete kako bi se ona osetila privlačno!

Ne žurite doleDakle, provedite bar pet minuta u ljubljenu i milovanju i obradite prvo ostatak njenog tela pre nego što nastavite svoj put ka dole. I pošto mnogo devojaka priznaje da često oralnim seksom dođu vrlo brzo do vrhunca, stručnjaci smatraju da možete da ovaj čin da ubacite i u toku seksa, a ne samo kao zagrevanje.

Vagina i neprijatan miris - OVDE saznajte zašto nastaje i kako ga se rešiti.

MultitaskujteKada je dr Beri Komisaruk, bihevijoralni neurolog na Rutgers Univerzitetu i autor knjige "The Science of Orgasm", mapirao ženski mozak otkrio je da stimulacija klitorisa, vagine, grlića materice i bradavica aktiviraju neznatno različite delove mozga. Beri mora da se naigrao tokom ovog istraživanja, ali šta nas briga za to? Jednostavno je: Korišćenjem penisa i dve slobodne ruke da nadražite ove vruće tačke, njen centar za zadovoljstvo će planuti kao vatromet.

Rotirajte vaš oralni pristupKada dođe red da se spustite dole, Briton preporučuje ovaj metod: Lezite horizontalno, odnosno namestite se tako da ona bude kao kazaljka koja pokazuje na 6 sati, a vi kao kazaljka koja pokazuje 3 ili 9, shvatate? I dalje pravite pokrete jezikom gore-dole, ali ovaj put ćete ići preko njenog klitorisa. Prema nekim istraživanjima na ovaj način su žene doživljavale 50 odsto brži vrhunac nego inače.

Pročitajte je, a zatim je odvedite do nebaPratite sve ove savete, ali kako da prepozante čuveni "prozor od 90 sekundi", to jest onaj period kada je ona tako blizu vrhunca. Neke devojke ne prave nikakve zvuke, odnosno ne jauču, šta onda? Evo nekih primera: njene oči će se zatvoriti, osetićete napetost njenih mišiča kroz celo telo, a ako vršite stimulaciju ručno ili ustima možete osetiti i kako se njena karlica steže. U ovom trenutku, ona je blizu, najbolji način da je prenesete preko cilja je da primetnite pritisak na klitoris.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs