Vredi probati

5 pravila poslovnog uspeha koja možete primeniti na ljubavni život: Zacrtajte cilj!

Šabloni po kojima se često krećemo kako bismo imali uspešnu karijeru, vrlo su primenljivi na emotivni život, pa ukoliko imate problema sa pronalaženjem partnera, pokušajte da primenite ove poslovne poduhvate
Ljubav i zavođenje
21:30h Autor:
5 pravila poslovnog uspeha koja možete primeniti na ljubavni život: Zacrtajte cilj!
Foto: Thinkstock

Uspešni ste na poslu, ali vam privatni život liči na katastrofu?

Ovu rečenicu žene izgovaraju mnogo češće nego što mislite! Iako je u današnje vreme razvod svakodnevna pojava, svi i dalje živimo sa nadom da ćemo doživeti tu nedostižnu, magičnu romansu iz bajke.

I dok uspeh na poslu može da izgleda kao nauka sa konkretnim uzročno-posledičnim efektima, pronalaženje pravog partnera nam se često čini kao slučajna, kosmička pojava nad kojom imamo samo malo kontrole - piše portal Forbes.

OVDE pročitajte sve mitove o srodnim dušama - prestanite da se zavaravate!

Ali, to nije istina. Zapravo, mnoge tehnike poslovnog uspeha mogu se primeniti i na postizanje uspeha na ljubavnom planu. Evo 5 načina kako to možete postići:

1. Zakažite sastanak

Vreme je dragoceno i svi želimo da budemo što poduktivniji. Kada je reč o ljubavi, sastanak licem u lice je jedini način da uvidimo da li postoji hemija ili šansa za nešto ozbiljnije. Ne plašite se suočavanja sa činjenicom, čak iako iz sastanka ne prostekne emotivna veza, možda ste pronašli velikog prijatelja.

Kojih 10 osobina poseduje pravi prijatelj, pročitajte OVDE.

2. Izaberite sa kim ćete ići na sastanak

Isto kao u poslu - nemate vremena da u jednom danu odete na piće sa svakim ko želi savet od vas, tako i u ljubavi - ne morate izaći sa svakim ko pokaže želju da se viđa sa vama.

3. Zacrtajte cilj, ali budite otvoreni za odstupanja

Tražite partnera za ceo život sa kojim ćete zasnovati porodicu? U redu, ali ako se ispostavi da se ljubav završila i da je vreme za rastanak, ne očajavajte. Cenite vreme provedeno sa njim kao lep period vašeg života i nastavite sa potragom. Kada velikim firmama propadne posao, one ne stavljaju katanac na vrata, već potpisuju nove ugovore i idu napred!

OVDE saznajte kojih 8 znakova ukazuju da je vreme za rastanak!

4. Potražite pravi savet

Ukoliko ste veoma uspešni u svom poslu, verovatno oko sebe imate ljude od kojih bar povremeno tražite savete. Uvek su tu ljudi koje poštujemo zbog njihovog iskustva i kojima verujemo, pa ih zbog toga uvek saslušamo. Primenite ovo i na emotivnom planu. Isto kao što savet o poslovnom pregovaranju ne tražite od nezaposlenog prijatelja koji se time i ne bavi, isto tako nemojte tražiti ljubavni savet od prijatelja koji nikada nije imao stabilnu vezu. Za to pitajte ljude za koje verujete da su srećni po pitanju ljubavi.

5. Ako ne funkcioniše, promenite nešto

Ukoliko stalno činite jedno isto, a vidite da ništa ne ide na bolje - vreme je za promene! Na primer, ukoliko vam se opušteni sastanci uvek završavaju loše, pokušajte da budete malo formalniji ili obrnuto. Ako stalno izlazite sa muškarcima kojima je jedina preokupacija kladionica i pivo, promenite "šablon" - izađite sa kolegom ili čovekom ozbiljnije profesije. Ako želite da se situacija promeni, uradite nešto drugačije!

Kojih 10 stvari treba da prestanete da radite da život ne bi prošao pored vas, otkrijte OVDE - biće kasno za kajanje!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs