Neobuzdana strast

Seks za jednu noć: Da ili ne?

Kod avanture predigra ne počinje u spavaćoj sobi, nego tokom flerta, a cilj je doživljavanje prave seksualne strasti
Ljubav i zavođenje
13:14h Autor:
Seks za jednu noć: Da ili ne?
Foto: Shutterstock

Verujemo da svaka žena mašta o seksu za jednu noć, o neobuzdanoj i nekontrolisanoj noći u kojoj je sve dozvoljeno, a emocije stavljene u drugi plan. Međutim, koliko pozitivnog može da donese ovakav potez, toliko reskirate i negativnog.

U ovakvom odnosu trebalo bi na stranu staviti bilo kakva osećanja, privrženost i zaljubljenost jer je vrlo moguće da se neće završiti uspešno i srećno, a obično su žene te koje na kraju budu povređene. Da biste bez griže savesti uživali u neobaveznom seksu i avanturi, važno je da se od starta tako postavite prema tome. Dakle, zaboravite na osećanja, zaljubljenost, prijateljstvo ili bilo šta slično, a potpuno isključite očekivanja za dan posle. Ovde se radi samo o strasti i čistom zadovoljenju potreba sa obe strane.

Avantura za jednu noć super je prilika da isprobate ono što nikada niste, a uvek ste hteli. Ako dobro poznajete svoje telo i potrebe, nemojte da se ustručavate da to i ostvarite. Eksperimentisanje je i te kako poželjno, kao i novi seksualni trikovi i položaji. Upravo zbog toga jer neće biti nikakvih pritisaka i očekivanja, bićete slobodniji da učinite stvari koje možda u normalnoj situaciji ne biste. A, zanimljivo je i to da možete da budete sebični – usredsredite se na ono što želite, recite mu kako i gde da vas dira.

Ovo jedinstveno iskustvo i celokupni užitak poboljšaće i to da se u potpunosti prepustite i jednostavno uživate. Prepuštanje će vam doneti pravu seksualnu strast, a to je jedini cilj ovakvog odnosa – zadovoljenje svojih potreba. Nemojte da se ustručavate da budete svoji i nemojte previše da razmišljate šta će biti sutra i šta sledi. Najvažniji je užitak i strast. Nije potreban preveliki trud, a budući da oboje ulazite u ovaj odnos zbog seksa, i očekivanja bi trebalo da budu prilično niska.

Možete li da odvojite emocije od seksa?Međutim, na očekivanja morate posebno da pazite. Ako dopustite da se osećanja umešaju u sve to, vrlo je moguće da nakon toga sledi i razočaranje. Prvenstveno je ženama teško da odvoje emocionalnu i fizičku povezanost, pogotovo tokom seksa kada telo otpušta oksitocin (hormon ljubavi) koji može da pojača emocionalnu povezanost. U tom slučaju, važno je da pokušate da razbistrite stvari u glavi i postavite se drugačije, jer ukoliko druga strana ne oseća isto dolazi do razočaranja.

Znate li zaista šta donosi ovakav odnos?Ako ste se odlučili za odnos koji se temelji samo na seksu sa određenom osobom, nemojte da forsirate prijateljstvo, pozive, poruke i slično. Vrlo su retki slučajevi kada se iz avanture razvila prava veza (iako ništa nije nemoguće), ali sve to uzmite sa dozom rezerve i ne nadajte se previše, to jest, skoro uopšte. Prema svemu se zaista postavite kao prema avanturi i ne očekujte ništa. Ono na što biste morali da pripazite jesu posledice. Imajte uvek na umu stvari kao što su kontracepcija i zaštita, jer ovde je veliki rizik od zaraze polno prenosivim bolestima, a verujemo da to nikome nije cilj. Budući da do avantura najčešće dolazi i nakon čašice više, nemojte da se dogodi nešto zbog čega ćete kasnije zažaliti.

Takođe, povremeni seks bi vas mogao dovesti do zastoja kada se radi o ozbiljnoj vezi. Nemojte da vam avanture prerastu u naviku jer tako biste mogli da propustite neke stvari, kao što je upoznavanje osobe koja bi mogla da bude vaša prava ljubav. Iako na prvu avantura zvuči super, studije sa Univerziteta Durham u Velikoj Britaniji pokazale su da samo polovina žena doživi pozitivna osećanja nakon avanture za jednu noć, u poređenju sa 80 odsto muškaraca.

Za kraj, podsetite se razlika između ljubavi i seksa. Ove stvari bi trebalo uvek imati na umu kada praktikujete seks ili avanturu za jednu noć: u vezi, kada volite nekoga, puno vremena ulažete u tuđe zadovoljstvo i radite ono što vaš partner voli. Kada se radi samo o seksu – radite to bez razmišljanja i upravo zato je u tim trenucima najvažniji seksualni čin koji donosi čisto zadovoljenje osobnih potreba i strast, bez iskre ljubavi i emocija.

Kod avanture predigra ne počinje u spavaćoj sobi, nego tokom flerta. Dakle, sama seksualna privlačnost i napetost donose pravu predigru, a isključuju osećanja i zaljubljenost, te donose seks kao akciju na kraju svega. Kada je reč o ljubavi, predigra uključuje uživanje i želju da zadovoljite jedno drugo. To je velika razlika između seksa i ljubavi.

Seksualna privlačnost u avanturi bitno je drugačija od one koju osećate kada ste u vezi i ne može se porediti. Uvek imajte na umu da seks za jednu noć zaista i znači seks za jednu noć.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs