Obratite pažnju

Vodič za žene: Seks za jedno veče

Iako bi seks za jednu noć trebalo da bude neobavezno iskustvo, vrlo je teško odvojiti osećanja od požude. Pritom, osim na povređeni ego treba pripaziti na zaštitu
Škola sexa
15:04h Autor:
Vodič za žene: Seks za jedno veče
Foto: Shutterstock

Seks za jednu noć je idealna prilika za istraživanje seksualnosti. U krevetu nema pritiska, pa bez problema možete da naučite šta vas uzbuđuje, a šta ne. Što ste sigurniji u svoje potrebe, to ćete lakše budućem partneru da objasnite šta želite, tvrde stručnjaci za veze. Međutim, prilikom upuštanju u ovu vrstu seksualnih aktivnosti treba da budete oprezni.

Zaštita je na prvom mestu

Sigurnost je najbitnija, pa se preporučuje da se pre odlaska sa žurke ili svadbe sa potencijalnim partnerom javite prijatelju s kim ste i gde. Takođe, postoji i rizik od polno prenosivih bolesti, pa je zaštita obavezna. U takvim slučajevima ne treba da verujete partneru na reč.

Više o polno prenosivim bolestima saznajte OVDE.

Dublja veza ne postoji

Iako bi seks za jednu noć trebalo da bude neobavezno iskustvo, vrlo je teško odvojiti osećanja od požude. Tokom seksa telo otpušta oksitocin, hormon koji jača emocionalnu povezanost, pa možete i da se zaljubite. U tom slučaju je moguće razočaranje, naročito ako druga strana ne oseća isto.

Osećaj krivice prati ove aktivnosti

Seks za jednu noć bi trebalo da bude samo dobra zabava, ali istraživanja su potvrdila da žene najčešće žale zobg ove odluke. Zato je važno da slušate instinkt i da se ne upuštate u nešto takvo, naročito nakon prekida. Neobavezan seks nakon raskida veze nije najbolja ideja, zato što se u poređenju sa seksom sa nekim koga volite može činiti ispraznim. Takva osećanja mogu samo da prouzrokuju bol i da produže oporavak.

Posledice su bitne

Požuda može da "pomuti" razum, zato treba da pripazite u kojim se prilikama upuštate u seks za jednu noć, bilo da je to venčanje ili izlazak s prijateljicama. Tračevi se brzo šire pa bi društvene posledice mogle da budu izuzetno nepovoljne, naročito ako je u igri i alkohol. Pod uticajem alkohola ljudi mogu da urade nešto što zbog čega će da zažale.

Prespavati ili ne nakon burne noći

Nakon burne noći najbolje je da odete, a ne da prespavate, savetuju stručnjaci za veze. Ostajanje bi moglo da stvori lažan osećaj sigurnosti i da podstakne nadu da ova veza ima budućnost.

Šta još treba da znate o seksu za jednu noć, pročitajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs