Zanimljive novine

Muškarci su emotivniji od žena: Istina koju nikada neće priznati!

Na većinu prikazanih snimaka, koja su otkrivala različite emocije, muškarci i žene reagovali su isto. Ali na tople, dirljive priče jači pol bio je dvostruko emotivniji od žena, pokazalo je istraživanje
Zanimljivosti
11:04h Autor:
Muškarci su emotivniji od žena: Istina koju nikada neće priznati!
Foto: Thinkstock

Novo istraživanje neuropsihologa otkrilo da je su muškarci imali jače fiziološke reakcije na dirljive snimke od žena. Kada su ih pitali da uporede osećanja sa drugim polom, žene su rekle da su one emotivnije od muškaraca.

Tim stručnjaka sa Instituta Majndlab sproveo je psihološko istraživanje kako bi naučno rešio dilemu da li su muškarci zaista tako čvrsti kao što deluju.

Šta muškarci stvarno žele - kojim ženskim kvalitetima ne mogu da odole pročitajte OVDE.

"Često previše pojednostavljujemo stvari i preterujemo u isticanju razlika između muškaraca i žena, pa smo skloniji da se fokusiramo na dokaze koji podupiru već postojeće polne stereotipe", smatra vođa studije, neuropsiholog doktor Dejvid Luis.

Muškarci više pate od seksualnih glavobolja u odnosu na žene. OVDE saznajte više o tome.

"Ova studija sugeriše da muškarci osećaju podjednako kao i žene, nekada i više, ali su manje skloni da pokazuju osećanja zbog društveno usađenih očekivanja", dodao je Luis.

Na većinu prikazanih snimaka, koja su otkrivala različite emocije, muškarci i žene reagovali su isto. Ali na tople, dirljive priče jači pol bio je dvostruko emotivniji od žena. Oni to nisu hteli da priznaju, a ženama se zbog toga čini da su one emotivnije.

A kako muškarci formiraju mišljenje o ženama pročitajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs