Ljubav na duge staze

3 razloga zašto je svađa dobra za vašu vezu: Naučite pravila fer rasprave

Konstruktivne rasprave ojačaće vaš odnos sa partnerom, a oboje ćete naučiti kako da na pravilan način prevaziđete nesuglasice i razumete jedno drugo
Ljubav i zavođenje
21:20h Autor:

Svi znamo da su konstantne svađe u vezi loš znak i ne slute ni na šta dobro, ali male, zdrave i konstruktivne rasprave mogu biti odlične za vaš odnos - kaže ekspert za veze, Džejn Grir.

 

Ona je objasnila 3 načina kako male svađe s vremena na vreme pozitivno utiču na vezu, pre svega u psihičkom smislu i kako ojačavaju vaš odnos.

 

OVDE pročitajte 5 saveta kako da izbegnete besmislene i nepotrebne svađe.

 

1. Oslobađate se negativnih emocija

 

Ništa gore od čuvanja svega što vam smeta zatvoreno u sebi! Bilo da se radi o kašnjenjima, zaboravljanju godišnjice ili partnerovim navikama koje vam idu na živce, u jednom trenutku to mora eksplodirati, a tada bi moglo doći do nepopravljive štete - piše Women's Health Magazin.

 

Sa druge strane, kad god se pojavi nešto što vas nervira, objasnite partneru zbog čega vam to smeta, a on vama neka objasni zbog čega to radi. Iako se posvađate, na kraju ćete prevazići problem, pa neće biti potrebe da se u tajnosti nervirate ili svađate svaki dan zbog iste stvari.

 

Kojih negativnih misli morate da se oslobodite zauvek kako vam ne bi zagorčale život, otkrijte OVDE.

 

"Svađa je dobra i produktivna zato što oslobađa emotivne kanale frustracije, ozlojeđenosti i besa, koji kada se nagomilaju vode do ozbiljnih konflikata" - kaže Grir.

 

Ne bojte se da kažete svoje mišljenje zato što se plašite rasprave - to može imati samo kontra-efekat.

 

2. Bolje ćete razumeti partnera

 

Konstruktivna svađa ne podrazumeva pogrdna imena, napadanje i kritikovanje. U dobroj svađi, oba partnera treba da iskažu svoja osećanja i mišljenja, kao i da pažljivo saslušaju onog drugog. Poenta je da saslušate partnera, a ne da ga napadnete zato što misli drugačije od vas.

 

Učinite ovo i dobićete sledeći rezultat: naučićete više o pristupu različitim problemima koji vaš partner i vi imate, što će vam obezbediti bolju komunikaciju i jači odnos u budućnosti.

 

OVDE saznajte kojih 10 stvari ljudi u srećnim vezama rade drugačije!

 

3. Uvežbaćete kompromis

 

Smislena svađa ne treba da odlučuje ko je u pravu, ako ne.

 

"Krajnji rezultat podrazumeva pronalaženje sredine kroz kompromis" - objašnjava Džejn Grir. To nije uvek lako, ali nemojte se obeshrabriti ako ne uspete iz prve.

 

"Ako ne možete da "čujete" onog drugog, ostavite se svađe i razmislite ponovo" - savetuje ekspert za veze.

 

Bez koja tri kompromisa u vezi nema ljubavi, otkrijte OVDE.

 

Studija je pokazala da kada odete ljuti u krevet to i nije najgora stvar na svetu - to pokazuje da niste osoba koja tera svoje po svaku cenu, već osoba koja ume da zaustavi svađu i oslobodi se negativnih emocija pre spavanja.

 

Ključno je shvatiti kako voditi "fer svađu", jer se sigurno nećete slagati oko svake sitnice do kraja života, a ne želite ni da svo to vreme provedete u svađi.

 

Prihvatite to i vaša veza će biti jača i kvalitetnija nego ikada!

 

A zbog kojih 6 razloga pucaju i najčvršće veze, pročitajte OVDE.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs