Suštinska razlika

Kako odmeravaju devojke, a kako momci

Kada vide nekoga ko im se sviđa, muškarci i žene primećuju i razmišljaju o potpuno različitim stvarima. Saznajte šta je privlačno suprotnom polu
Ljubav i zavođenje 10.07.2013. - 19:46h Autor: cure.ba
Foto: Shutterstock

Momcima uglavnom nije važna garderoba koju devojka nosi – pustiće mašti na volju, ali će im prve misli obično biti u vezi sa seksom. Baš nasuprot, devojke retko odmah imaju seksualne misli kada vide privlačnog muškarca. Razlog zbog koga će je neki pripadnik jačeg pola privući je izgled – odnosno procenjivaće da li je on neko ko može da brine o sebi fizički, emocionalno i finansijski.

U skladu sa tim, ono što će momcima prvo proći kroz glavu je: kako bi ona izgledala gola i kakva je u krevetu. Devojke će prvo zanimati: da li on izgleda kao neko ko ima posao, da li ima dobar posao i da li od toga može da ih izdržava, piše sajt Askmen.

Žene dosta pažnje poklanjaju vizuelnom izgledu. Programirane su tako da vide ono što žele, a da pritom nikada ne izgledaju kao da bulje. Ako bismo morali da u jednoj reči opišemo kako odmeravaju momci, a kako devojke, mogli bismo da kažemo da se oni dive kada gledaju, a pripadnice nežnijeg pola skeniraju od glave do pete.

Momci
pogledom istražuju obline, a devojke obraćaju pažnju na formu, oči, šake, zube i osmeh. One dame koje su manje zainteresovane za fizički izgled suprotnog pola, najviše zanima iskrenost, poverenje, inteligencija, smisao za humor, jer muškarce sa ovim osobinama doživljavaju kao simpatične, prijateljski nastrojene i nimalo samožive. One će takođe pokušavati na sve moguće načine da ostvare kontakt očima sa potencijalnim partnerom, dok će se momci koliko god mogu truditi da izbegnu kontakt očima sa ženom koja im je privlačna.

Iako dame često govore kako im je neprijatno i ne vole da im neko pilji u telo, one se istope kada shvate da su muški pogledi uprti u njih i to pozitivno utiče na njihovo samopouzdanje. Kada pogledate devojku u oči, ona će to prepoznati kao znak za flert i to će uvek imati više uspeha. Ako izbegavate kontakt očima, ona će vas doživeti kao sramežljivog momka i verovatno neće biti zainteresovana.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...