U potrazi za onim pravim

7 veza, prevara, dva puta slomljeno srce: Ovako izgleda put do partnera za ceo život

U većini slučajeva nije lako doći do srodne duše. I muškarci i žene moraju da prođu kroz loše veze, čudne odnose, katastrofalne sastanke i prevaru
Ljubav i zavođenje
05:42h Autor:
7 veza, prevara, dva puta slomljeno srce: Ovako izgleda put do partnera za ceo život
Foto: Thinkstock

Prosečna žena ima sedam veza, četiri katastrofalna sastanka, sedam seksualnih partnera i četiri veze na jednu noć pre nego što upozna onog pravog. Poljubiće se sa 15 muškaraca, uživaće u dve duge veze i dva puta patiti zbog slomljenog srca. Biće zaljubljena dva puta, živeće sa bivšim partnerom i izvisiti jednom na sastanku pre nego što upozna muškarca svojih snova, piše Telegraph.

Istraživanje je sprovedeno pre objavljivanja knjige "Projekat Rouzi", autora Grejema Simšena u Velikoj Britaniji. Reč je o potrazi jednog muškarca za savršenom ženom.

- Ovo je podsetnik koliko put do životnog partnera može da bude dugačak i poprilično strm, a tako je za većinu nas. Svi katastrofalni sastanci, loše veze i čudne zabave za jednu noć mogu u nama da probude osećaj da nikada nećemo upoznati svoju srodnu dušu - ispričao je Grejem i dodao:

- Ali, iako nas to sve nervira, postoji nešto predivno u tim slučajnostima - sve te propasti, loši počeci i slomljena srca, kao i neznanje kada će i kako će se pojaviti onaj pravi ili prava u vašem životu. Nakon što nađemo nekoga sa kim želimo da se skrasimo, skloni smo da gledamo samo negativno u tom celom procesu traženja.

Muško traženje životne saputnice

Kod muškaraca je stvar nešto drugačija, mada ne puno. Oni će biti u šest veza, od kojih će dve trajati duže od godinu dana i imaće više seksualnih partnerki, ukupno 10, dok će žene u proseku imati 7 partnera. Oba pola biće prevarena jednom u životu, ali i jedni i drugi će biti preljubnici barem jednom.

Šest od deset muškaraca došlo je do tačke kada su mislili da nikada neće da pronađu onu pravu. Ukupno 59 posto muškaraca misli da je njihov put do "živeli su srećno do kraja života" bio vrlo težak. Osam od deset ispitanika reklo je da su osobe svog života upoznali kada su se najmanje nadali, dok je četvrtina za svog partnera rekla da nisu nikada mislili da bi mogli da se skrase sa takvim tipom osobe.

Više od polovine je svog partnera opisalo potpunom suprotnošću sebi. Takođe, 94 posto žena veruje u pravu ljubav, u poređenju sa 88 posto muškaraca.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs