Zvocanje - najneprivlačnija ženska osobina

Šta njih izluđuje kod nas?

Ako je Frojd, otac psihoanalize, priznao da ni posle mnogo decenija rada, ne razume šta je to što žene žele, teško da prosečan muškarac ima ikakve šanse. Imajući u vidu da je nerazumevanje obostrano, muško-ženski konflikt je neizbežan. Zato vam sa nekoliko saveta pomažemo da ga se otarasite.
Ljubav i zavođenje 08.04.2013. - 12:51h

Prestanite sa dubokim analizama
Prve greške nastaju već na samom početku zabavljanja, kada žene, iz nepoznatih razloga, žele sve da znaju. Insistiraju na razgovoru i definisanju veze i tako otkrivaju nesigurnost, čak i emotivnu nestabilnost, te će muškarac ili jednostavno otići ili osećati se krivim, iako ništa nije pogrešno uradio. Kada gledate film, ne gledate ga od kraja, te zato dajte vašoj novoj vezi uvod, osluškujte, ali ostanite svoje. Ne zanemarujte svoj život i ne provodite sate i dane analizirajući njegove postupke, ne pokušavajte da sve kontrolišete niti da čitate misli. Najjednostavnije rečeno, opustite se!

 

Skratite jezik
Žene zvocaju, muškarci ne slušaju. Kako onda uopšte postojimo? Pre nego ospemo paljbu po ženskom rodu, potrebno je da znate da žene više pričaju zbog Foxp2 proteina, koji je povezan sa vokalizacijom. Na parolu "ćutanje je zlato" gluv je skoro čitav ženski rod koji misli da sve rešava dugim monolozima ili vikom. Da li je to opravdanje za zvocanje ili ne, čini se da što je veza ozbiljnija, to su žene brbljivije. Kako to da on nikada ne spušta dasku na WC šolji? Zašto je zaboravio da opere posuđe? Dokle će da bulji u TV i gleda bacanje lopte sa jedne strane na drugu i još troši energiju navijajući za zelene, a psujući one crvene? Ukoliko žena previše zvoca, u nekom trenutku muškarac će prestati da je čuje, bilo da se radi o vezi ili u braku. Svakako to ne želite, zato pazite na reči.

 

Vodite svoj život
Velika očekivanja vode do velikih razočarenja. Dečko ili suprug ne mogu da dele žensku radost zbog rasprodaja, niti da gledaju romantične filmove svako veče i još plaču. Oni nisu zamena za drugarice. Zajednički život je kompromis, spajanje dva života, ali to ne znači da ćete srasti i postati jedno. Podela obaveza, odgovornosti i interesovanja ključ je uspeha svake veze.

 

Okanite se uvreda
Muškarci vole da budu heroji, te im ne treba zaštita. Takođe, ne treba im ni omalovažavanje. Neke žene često koriste okupljanja sa zajedničkim prijateljima kako bi svog muškarca prozvale ili digle u nebesa. Jasno je zašto je javno ponižavanje ružno i neprijatno. Ali ni javne pohvale nisu ništa bolje, jer se žena stavlja u odnos ponosne mame i pokornog deteta. Zaključak je da među drugim ljudima jedino važno da se osećate i izgledate kao skladan par. Ukoliko želite nešto lepo da kažete vašem partneru, recite mu kada ste sami. Ukoliko vam nešto smeta, ne okolišite, ne dramite, jednostavno mu saopštite šta imate i ostavite ga na miru.

 

Budite žena sa poštovanjem
Žene stalno insistiraju na poštovanju. Ali isto tako je i sa muškarcima, koji to neće govoriti, ali će svakako osećati. Poštujte svog muškarca, jer ste ga vi birale. Poštujte njegovu želju da jednom nedeljno odgleda utakmicu, poštujte njegov rad i trud, ne očekujte da budete jedine koje dobijaju poklone i ne opterećujete ga stvarima za koje znate da ga ne zanimaju. Ukoliko ste pošle sa njim na pecanje, nemojte provoditi vreme kukajući kako je njegov hobi najgluplja stvar na svetu, već se potrudite da se oseća prijatno. Nakon tih malih koraka, on će biti taj koji će imati želju da vam uzvrati, bez da kažete i reč.

 

Ne kopajte po prošlosti
Ostavite prošlost u prošlosti. Ukoliko ste uspeli da krizni period prebrodite i nastavite život u paru, zaboravite na prebacivanja oko minulih događaja. Samo zato što ste se tokom PMS-a setile neke nemile situacije, ne znači da morate da dozvolite vašim hormonima da prebacuju zbog nečeg što je bilo. Još uvek ne postoji vremeplov, zato imajte razumevanja ako nije uspeo da promeni prošlost, jer vaš muškarac je ipak samo ljudsko biće.

 

Ne manipulišite
Magija komuniciranja podrazumeva da žena ne koristi manipulacije, ne koristi seks kao oružje, niti da veruje da joj partner čita misli. Sa druge strane, muškarac mora da shvati da ponekad mora da priča i o "teškim" stvarima, da proba da čuje partnerku i poštuje njenu želju da im život bude lepši. Žene su tu da ulepšaju, a muškarci da pojednostave stvari, te ukoliko pronađete zajednički jezik, uživaćete u ljubavnoj idili.

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...