Čuvajte vezu

Ne činite ove greške: 5 razloga zbog kojih su muškarci nesrećni u braku!

Oni nemaju problem sa uspešnim i poslovnim ženama, ali jedna od stvari koja će ga izbaciti iz takta jeste vaš 24-časovni rad
Ljubav i zavođenje
03:04h Autor:
Ne činite ove greške: 5 razloga zbog kojih su muškarci nesrećni u braku!
Foto: Thinkstock

Za uspeh veze ili braka, potrebno je mnogo truda, odricanja i ulaganja. Postoje stvari koje moramo učiniti ili im se prilagoditi ako želimo da nam zajednički život sa voljenom osobom bude užitak, a ne mučenje.

Iako oni možda neće odmah sve reći, ima stvari koje muškarce izbacuju iz takta i koje se ne uklapaju u njihovu viziju srećnog braka.

Kojih 5 stvari u vezi treba da prećutite i zadržite za sebe, saznajte OVDE.

Zato, žene, ukoliko želite ljubav na duge staze sa njim, nemojte činiti ove greške!

Doživljavate ga kao bankomat ili majstora za kućne popravke

Muškarci žele da se osećaju cenjeno, posebno nakon što su došli kući sa stresnog posla. Ne, trenutak kada prođu kroz ulazna vrata nije vreme da im date popis stvari koje trebaju da kupe ili odmah urade u kući.

Bračni terapeuti savetuju tridesetominutnu međuzonu, u kojoj će se muškarac prilagoditi na dolazak kući, a žena na njegov povratak u porodično gnezdo. Pitajte ga kako je proveo dan, skuvajte mu kafu, zagrlite ga. Nemojte činiti da se oseća kao da je sa jednog posla došao na drugi.

Žude za razgovorima koje se ne tiču samo dece

Naravno da su deca centar vašeg sveta, ali to ne znači da sto odsto vremena treba da razgovarate o njima.

Muškaraci bi voleli kada biste s vremena na vreme porazgovarali o novim idejama, planovima i ciljevima, pa čak i nekom filmu ili pesmi – i to po mogućstvu nakon što deca odu na spavanje.

OVDE pročitajte koje izjave žena jako povređuju muškarce.

Prestali ste sa zabavnim aktivnostima

Nekada ste delili ljubav prema sportu, kuvanju ili čitanju knjiga? Muškarci ne vole kada brak ukine zabavu u njihovim životima. Da, oni imaju prijatelje sa kojima mogu otići na utakmicu ili pivo, ali voleli bi kada biste zajedno uživali u nekoj zabavnoj aktivnosti.

Terapeuti savetuju da odredite jedan dan u nedelji ili mesecu kada ćete se posvetiti samo tome.

Žele više seksa

U početnoj fazi veze niste mogli skinuti ruke jedno sa drugoga, ali sada prolaze meseci bez strastvenog zanosa ispod pokrivača? U dugogodišnjem braku to je normalno. Ali, imajte na umu da je muškarčev libido lako ukrotiva zver ukoliko se odvoji malo slobodnog vremena za telesne užitke.

Opustite se zajedno u penušavoj kupki i prepustite se senzualnom istraživanju, kako vam nijedno polje zajedničkog života ne bi ispaštalo.

A šta je u seksu strogo zabranjeno tokom leta, saznajte OVDE.

Mnogo radite

Linije između klasične podele poslova na ženske i muške davnih dana su izbrisane. Muškarci, generalno, nemaju problema sa ženom koja ima karijeru izvan kuće, ali ih beskrajno nervira ako rade po ceo dan ili nose posao kući.

Ovaj problem je najteže rešiti, ali nije nerešiv. Važno je uravnotežiti potrebe privatnog i poslovnog i zajedno sa partnerom dogovoriti granice. Na primer, zabranite sebi proveravanje poslovnih mejlova nakon 19 časova, već ostatak dana posvetite porodici.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs