Nudizam u krevetu

Bacite spavaćicu: Tri jaka razloga da spavate goli!

Ako odbacite spavaćicu i pidžame biće vam prijatnije, a ujedno ćete i regulisati hormone i sačuvati zdravlje seksualnih organa
Medicina
13:24h
Bacite spavaćicu: Tri jaka razloga da spavate goli!
Foto: Shutterstok

Ništa nije lepše od pamučne, mirišljave spavaćice i pidžame, koja nas noću greje i prijanja uz našu kožu sa svom svojom mekoćom. Istina je, ali to ostavite za zimu. Preko leta, iz tri vrlo važna razloga treba da spavate goli!

Kako spavanje bez pidžame poboljšava brak, saznajte OVDE.

Emotivno povezivanje s partnerom

U kontaktu kože o kožu ispušta se hormon oksitocin, koji smanjuje krvni pritisak, ublažava posledice stresa i podstiče emotivnu povezanost među partnerima. Maženje ispod pokrivača sa partnerom odlično je za produbljivanje vaše veze, a moglo bi razbuditi i seksualne strasti, kao i dovesti do orgazma koji će vam obezbediti prijatne snove.

Zdravlje seksualnih organa

Ako spavate goli mogli biste smanjiti mogućnost od problema s infekcijama polnog organa. Iako je određena količina bakterija poželjna u ovom delu tela – preterana količina mogla bi naštetiti celokupnom zdravlju organizma. Infekcije se šire na vlažnim mestima, pa je „provetravanje“ poželjno na svakodnevnoj bazi.

Ako spavate goli, smanjiće vam se naslage na stomaku! Saznajte kako OVDE.

Uravnotežite kortizol

Teško ćete zaspati ako vam je vruće, a spavaćica vam se neprijatno lepi za leđa i noge. Visoka temperatura uticaće i na miran san i povećati nivo kortizola - hormona rasta u telu. Previsok nivo ovog hormona dodatno će uznemiriti vaše snove, povećati krvni pritisak i smanjiti imunitet organizma.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs