Merite reči

Ćutanje je zlato: 5 stvari u vezi koje treba da zadržite za sebe!

Ovim izjavama samo uništavate harmoniju, spuštate njegovo samopouzdanje i izazivate nepotrebne razmirice
Ljubav i zavođenje 15.08.2014. - 21:42h
Foto: Thinkstock

Kao osnova svake kvalitetne ljubavne veze, iskrenost je veoma važna. Ali, to ne znači da baš svaku misao treba da podelite sa boljom polovinom.

 

Naučite kada treba da zaćutite, kako ne biste nepotrebno izazivali nesuglasice, uništili vezu ili srozali samopouzdanje svom muškarcu.

 

Bez kojih 9 stvari veza ne može da uspe, saznajte OVDE.

 

Ne sviđaju mi se tvoji roditelji

 

Kako i u svakom drugom odnosu, u vezi treba znati kada nešto treba ostaviti za sebe. Posebno osetljivo pitanje je pitanje partnerovih roditelja i tu treba biti vrlo oprezan. Ako mu kažete da vam se ne sviđa njegova majka ili otac, to će samo stvoriti nepotrebnu tenziju između vas. Bračni terapeuti kažu da takve reči će samo povrediti partnera, pa zamislite kako bi bilo da je situacija obrnuta.

 

Moj bivši bi to ovako uradio

 

Sasvim je u redu podeliti sa partnerom neke stvari iz prošlosti, ali treba znati granicu. Partner ne treba da zna šta ste sve radili sa bivšim i nipošto se ne preporučuje da ih upoređujete. Time samo omalovažavate svoj odnos i svojoj boljoj polovini dajete do znanja da nije dovoljno dobra.

 

Ne ponavljajte njihove greške! Izjave razvedenih o tajnama uspešnog braka pročitajte OVDE.

 

Nemoj, sama ću

 

Ne treba ti da pereš sudove ili raskloniš sto, uradiću to sama - ovakve i slične reči, iako naizgled deluju dobroćudno, zapravo stavljaju partnera u neprijatan položaj. Prema njemu se odnosite kao prema detetu i dajetu mu do znanja da ništa ne može da uradi kako treba. Ukoliko se kod muškarca ne javlja često potreba da vam pomogne, kad se javi, ćutite i uživajte.

 

Spavala sam sa toliko partnera

 

Broj seksualnih partnera sa kojima ste spavali pre ulaska u vezu najbolje je ne spominjati - upozoravaju bračni terapeuti. Razgovor o tome može uneti nemir u vezu, pa čak i naterati partnera da promeni mišljenje o vama. Sve to je najčešće posledica straha da će partner ispasti ili previše ili premalo iskusan na tom polju.

 

Bio bi lepši da si malo viši

 

Ćelavost, visina, dlakavost i slično su stvari na koje se ne može uticati i bolje ih je prećutati. Partner bi mogao da pomisli da želite da ga promenite, da vas ne privlači ili da nije dovoljno dobar za vas. Te reči mogle bi da mu zvuče kao kritika, pa ih zadržite za sebe.

 

Koje komplimente muškarci vole da čuju, saznajte OVDE.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...