Različitosti su začin svake veze

6 razloga zašto ne treba da menjate partnera: Misliće da nije dovoljno dobar za vas!

Ne pokušavajte da ga promenite, jer mu tako samo dajete do znanja da nije dovoljno dobar
Ljubav
20:22h
6 razloga zašto ne treba da menjate partnera: Misliće da nije dovoljno dobar za vas!
Foto: Thinkstock

Drage dame, hajde, budite iskrene! Da li biste volele da partner stalno pokušava da vas promeni? Da stalno slušate kako to tako ne treba, kako nešto ne radite dobro, kako vam reakcija nije na mestu? Da stalno slušate naredbe i u njegovom liku vidite lik roditelja?

Sigurni smo da je odgovor NE!

Postoji mnogo razloga zašto svaka osoba treba da zadrži svoj identitet u ljubavnoj vezi i zašto neke stvari ne treba da se menjaju. Sitne korekcije su u redu, pod uslovom da to odgovara oboma, ali različitosti su ono što začinjava svaku vezu i zato ih ne treba dirati.

Savete za letovanje iz snova sa partnerom pronađite OVDE.

Pokušavanjem da promenite partnera, namećete mu ne tako prijatne zaključke, koji često mogu rezultirati prekidom romanse, a za vas smo izdvojili 6 najčešćih.

Poručujete: Nisi dovoljno dobar za mene

Veza traži puno kompromisa, što nije uvek lako, pa ljudi ponekad misle kako bi stvari bile mnogo bolje kada bi se partner samo malo promenio. Takvim razmišljanjem svojoj boljoj polovini zapravo napominju kako nisu dovoljno dobri za njih. To može uništiti njihovo samopouzdanje i ozbiljno naštetiti međusobnom odnosu.

Iz kojih razloga najčešće muškarci raskidaju pročitajte OVDE.

Ni sami ne želimo da nas neko menja

Sasvim je uobičajeno prilagoditi se novom partneru, ali ne i menjati svoju suštinu zbog nekoga. To onda znači da ga ne poštujemo, a jednako bi se tako osećali da to naša bolja polovina traži od nas. Kad tražimo od nekoga da promeni svoje navike, prijatelje ili ponašanje, isto možemo očekivati od njega.

Prema njemu se ponašate kao prema detetu

Stalne naredbe i razni zahtevi mogu da pretvore ljubavni odnos u odnos sličan onom koji imaju roditelj i dete. Partner može pomisliti da je jedini njegov zadatak da sluša, a da pritom nema pravo glasa. Time ga ponižavate i ne dajete mu ravnopravan status u vezi.

Savete za dug i uspešan brak možete pronaći OVDE.

Problem možda nije u partneru

Ako se partner stalno trudi da promeniti svoju bolju polovinu, možda problem nije u drugoj strani, već u njima samima. Najverovatnije njih nešto muči, pa umesto da to reše, svoju nesigurnost projektuju na partnera.

Različitosti su začini svake veze

Svako je drugačiji i jedinstven na svoj način. Možda partnera nerviraju vaši rituali, a vas njegova opsesija fudbalom, ali sve su to stvari koji ga čine posebnim. Draž svake veze jeste upravo uživanje u tim različitostima, poštovanju i pronalaženju kompromisa. Ako vas te stvari sve više nerviraju, možda je najbolje da pronađete izlaz iz takve veze.

OVDE pročitajte čime se žene najčešće zaluđuju u vezi partnera.

Nerazumni zahtevi mogu dovesti do raskida

Čim partner shvati da ga neko ko bi trebao da ga voli bezuslovno pokušava promeniti, distanciraće se. Niko ne želi kraj sebe osobu koja se prema njemu ponaša kao prema deci i prisiljava ga da se menja. Čovek treba da bude spreman na promenu, ali jedino što prisila može doneti jesu nezadovoljstvo i mogući raskid veze.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs